Partnerzy portalu partner portalu partner portalu partner portalu
HoReCa

MAKRO integruje branżę HoReCa

Pod koniec czerwca w Warszawie i w Lublinie odbyły się spotkania branży HoReCa zamykające wiosenną edycję cyklu ,,Szef dla Szefów”. Organizatorem inicjatywy była firma MAKRO Cash&Carry Polska.

MAKRO integruje branżę HoReCa

Autor: Artykuł promocyjny dostarczony przez MAKRO Cash and Carry Polska S.A.
Data: 07-07-2016, 08:59

W spotkaniach z cyklu ,,Szef dla Szefów” udział wzięło ponad 600 osób związanych ze środowiskiem gastronomicznym, pośród których znaleźli się właściciele i menadżerowie restauracji oraz szefowie kuchni. MAKRO z wiosennym cyklem wydarzeń zagościło w Warszawie, Gdańsku, Krakowie, we Wrocławiu, w Łodzi i Lublinie.

Podczas spotkań branżowych uczestnicy mieli możliwość porozmawiać z ekspertami związanymi ze środowiskiem gastronomicznym. Jednym z gości ,,Szefa” była Redaktor Naczelna Żółtego Przewodnika Gault & Millau Polska, Justyna Adamczyk, która przybliżyła kryteria oceny lokali gastronomicznych przez jego inspektorów.

 Pokazy i warsztaty kulinarne organizowane w ramach wydarzenia prowadzone zaś były przez znanych i cenionych szefów kuchni. Swoją wiedzą i umiejętnościami podzielił się m.in. szef kuchni i przewodniczący Italian Association of Professional Chefs (APCI), Roberto Carcangiu oraz szef kuchni restauracji Aruana, Witold Iwański.

Ostatnie warszawskie spotkanie odbyło się 28. czerwca w lokalu ,,Tel Aviv Food & Wine’’. Uczestnicy mieli okazję dowiedzieć się m.in. jak efektywnie zarządzać personelem w gastronomii. O sztuce budowania zespołu opowiedział Trener Biznesu, Grzegorz Pawłowski. Zorganizowany został również mini pokaz kulinarny, podczas którego przygotowano wegańskie nabiały, m.in. kefir na tybetańskich grzybach, cheddar z migdałów oraz desery bezglutenowe i bezcukrowe. Potrawy przyrządzili szef kuchni Tel Aviv Food & Wine, Paweł Skóra oraz patisser, Julia Parol. Jednym z gości spotkania był Przemysław Franczak, Menedżer Pionu Grupy Klientów HoReCa w MAKRO, który zaprezentował nowości w ofercie superfoods dostępne w sieci.

Tematem przewodnim ,,Szefa dla Szefów”, który odbył się 29. czerwca w Lublinie, była identyfikacja niszy na rynku zgodnie z teorią marketingową „długiego ogona”. W spotkaniu wziął udział  również Robert Ciechomski, TGM Horeca w MAKRO, który przedstawił inspiracje i pomysły na sezon letni oraz nowości produktowe sieci.

Podobał się artykuł? Podziel się!

więcej informacji:

Makro RSS ALERT    /    Makro Cash & Carry RSS ALERT    /    Makro Cash&Carry RSS ALERT

KOMENTARZE (0)

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 18.205.19.203
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

portale w grupie

subskrybuj portalspozywczy.pl

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku

Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

portalspozywczy.pl w social media

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.