Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Na terenie Warszawskiej Wytwórni Wódek Koneser powstaje gastronomiczne centrum stolicy

  • Property News
  • Autor: www.propertynews.pl
  • Data: 04-04-2016, 19:21
Na terenie Warszawskiej Wytwórni Wódek Koneser powstaje gastronomiczne centrum stolicy
fot. materiały prasowe (Koneser)

Gastronomia, rozrywka i kultura staną się znakiem rozpoznawczym Centrum Praskiego Koneser w Warszawie. Inwestorzy planują przeznaczenie ponad 30 proc. powierzchni handlowej na funkcje gastronomiczno-rozrywkowe.

Zrewitalizowane budynki Konesera, powstającego na 5-hektarowym terenie byłej Warszawskiej Wytwórni Wódek, połączone z nowymi obiektami inspirowanymi postindustrialną zabudową, stworzą jeden z najbardziej oryginalnych, miejskich kwartałów stolicy. Restauracje, kawiarnie i bary – łącznie powstanie ich ponad dwadzieścia – będą jednym z najważniejszych elementów tego projektu.

Obecnie jego inwestorzy, ze wsparciem firmy doradczej Knight Frank, prowadzą rozmowy z potencjalnymi najemcami gastronomicznymi w celu wypracowania konceptów, które w najlepszy sposób wpiszą się w klimat całego projektu.

- Chcemy, aby oferta gastronomiczna była kolejnym z wielu powodów do wizyty w Koneserze. Bez wątpienia będzie to jedno z „najsmaczniejszych” miejsc w Warszawie, które zaoferuje klientom szeroki wachlarz smaków z różnych stron świata. Jesteśmy przekonani, że każdy miłośnik dobrego jedzenia i wybornych trunków, znajdzie tu coś dla siebie – dodaje Bogda Korolczuk, dyrektor ds. wynajmu powierzchni handlowych w Grupie Liebrecht & wooD.

- Restauracje, kawiarnie i bary będą sercem Konesera. Skorzystają z nich osoby przybywające tu na zakupy, ale też goście hotelu i centrum konferencyjnego i pracownicy biur, z myślą o których powstaną miejsca serwujące szybkie posiłki w ciągu dnia – warto jednak podkreślić, że kuchnia w wydaniu „fast”, nie będzie tu oznaczała marek szeroko obecnych w typowych centrach handlowych. Nie zapominamy też o mieszkańcach loftów w Koneserze, dla których planujemy stworzenie rodzinnej restauracji ulokowanej w kameralnej części kompleksu – komentuje Marta Keszkowska, manager ds. wynajmu w Knight Frank.

Czytaj więcej na www.propertynews.pl.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (1)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • ala 22-04-2016, 01:28:
Koneser odzyskując dawne rysy zarazem ma potencjał stać się bardzo ważnym kwartałem dla Pragi. Cieszy mnie to bardzo jak wiel się tu dziej i jak dużo jest w planach. Mam nadzieję że to nie ostatnie takie miejsce po prawej stronie miasta i posłuży za przykład jak można wspaniale zrewitalizować budynek. według mnie piątka z plusem!!!

Zobacz wszystkie komentarze (1)

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (22 785) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 330)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH