Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Nowe menu w restauracjach Sphinx

  • Autor: portalspozywczy.pl/pr
  • Data: 28-03-2018, 10:27
Nowe menu w restauracjach Sphinx
fot. materiały prasowe

Restauracje Sphinx, sieć należąca do Sfinks Polska, wprowadziły nowe menu. Wraz z nową szatą graficzną w karcie dań pojawiły się kulinarne nowości takie jak przystawki w postaci świeżo wypiekanych libańskich chlebków, a także sataye z kurczaka i szaszłyki z karkówki czy nowe desery i wina. W menu znalazła się sekcja fit i vege przygotowana dla miłośników lekkiej kuchni oraz wegetarian. Nie zabrakło również nowych, atrakcyjnych dodatków jak ryż jaśminowy czy sakiewka grillowanych warzyw.

- Nowe menu restauracji Sphinx to sporo dań znanych już wcześniej z naszych wkładek sezonowych. Wprowadziliśmy również nową grupę Fit i Vege, gdzie przy każdym daniu umieściliśmy informacje o jego kaloryczności oraz wartościach odżywczych, co jest szczególnie istotne dla osób dbających o swoją dietę - mówi Dorota Cacek, wiceprezes spółki Sfinks Polska, do której należy sieć Sphinx.

Wśród nowości w menu Sphinx znalazły się przystawki, które sprawdzą się podczas wyjść z przyjaciółmi. Są to m.in. wypiekane na miejscu libańskie chlebki z wołowiną lub z serem i za’atarem. Nową propozycją dla wegetarian jest burger z falafelem w towarzystwie hummusu, grillowanych warzyw i sałaty, podawany w świeżo wypiekanej bułce z sezamem oraz z sałatką curry.

Dania, które od dawna znajdowały się w ofercie zostaną zaprezentowane w nowej formie. Karkówka oraz pierś z kurczaka będą podawane w postaci szaszłyków i satayów, a steki będą serwowane na specjalnych kamiennych tacach. Oprócz tego w menu znalazły się przygotowane według nowej receptury surówki: z buraczków, kapusty z curry oraz coleslaw. Z dodatków pojawiły się też pikantna harissa – ostry sos z papryką chilli i czosnkiem, ryż jaśminowy, a także ryż arabski, który może towarzyszyć kultowej shoarmie. W nowym menu każdy będzie mógł skorzystać z szerokiego wyboru dodatków.

W karcie można znaleźć również nowe desery - na klientów czekają biała czekolada z delikatnym serkiem mascarpone pod malinowym musem i czekoladowymi lodami oraz brownie podawane na ciepło z gruszką i bitą śmietaną. Nie zabrakło też nowych propozycji win, które powstały we współpracy z Faktorią Win.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (11 524) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 262)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH