Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Pascal Brodnicki: Proste potrawy cieszą się największym powodzeniem

  • Autor: Jakub Szymanek / portalspozywczy.pl
  • Data: 20-10-2017, 12:00
Pascal Brodnicki: Proste potrawy cieszą się największym powodzeniem
fot. Maciej Stankiewicz

– W programie o charakterze kulinarnym trzeba serwować zarówno proste przepisy, jak i te bardziej wyszukane, gdzie jest sporo składników, czasami nawet ciężkich do zdobycia – mówi w wywiadzie dla portalspozywczy.pl Pascal Brodnicki.

We wrześniu wystartował nowy kanał w Internecie zatytułowany „Tuba Smaku”, w którym kucharz wspólnie z przyjaciółmi edukuje na temat gotowania.

– Razem z moją żoną i grupą przyjaciół, dla których gotowanie jest ogromną pasją, stworzyliśmy wspólny projekt – Tubę Smaku. Mickey Rotten prowadzi kanał „vegeTable”, Agnieszka Milczarek – moja żona – pokazuje, jak gotować lekko i pysznie. Daniel Brzeziński – mój przyjaciel, z którym od dawna współpracuję – ma kanał dedykowany kuchni azjatyckiej „Umami”. A ostatnio dołączyła do nas Agata Stankiewicz z programu „Bake off – Ale ciacho”, która przygotowuje słodkie propozycje - opowiada Pascal Brodnicki.

– Programy o tematyce kulinarnej spowodowały, że mamy totalne zainteresowanie jedzeniem. Boom na trend kulinarny jest widoczny nie tylko w Polsce, ale i na świecie. Społeczeństwo chce się zdrowo odżywiać – dodaje kucharz.

Głównym założeniem Tuby Smaku jest edukowanie społeczeństwa na temat gotowania.

– Edukacja w przypadku Tuby Smaku jest najważniejsza, a Internet jest świetnym przekazem tych informacji. Na naszym kanale przedstawiamy zarówno przepisy bardziej lub mniej skomplikowane i czasochłonne. Część z nich jest skierowana do ludzi, którzy mają więcej doświadczenia w kuchni, mają zasobniejszy portfel i wyposażenie kuchni, ale także pokazujemy propozycje dla tych z mniejszym zaznajomieniem w temacie gotowania – tłumaczy Pascal Brodnicki.

W kolejnych odcinkach Pascal ze swoją załogą odpowiadają na pytania i prośby widzów o konkretne przepisy np. jak zrobić dobrą pieczarkową, naleśniki czy sos winegret. 

– Proste potrawy cieszą się największym powodzeniem. W programie o charakterze kulinarnym trzeba serwować zarówno proste przepisy, jak i te bardziej wyszukane, gdzie jest sporo składników, czasami nawet ciężkich do zdobycia. Wachlarz możliwości jest ogromny i myślę, że każdy znajdzie tam coś dla siebie – wyjaśnia Pascal Brodnicki. 

– Bogactwo smaków powoduje, że gotowanie nigdy nie nudzi się. Jak np. mam dość kuchni francuskiej, to sięgam do azjatyckiej itd. Mogę szukać inspiracji w wielu kategoriach. Pod tym kątem tworzenie dań jest fascynujące, ponieważ ciągle daje możliwości poznawania nowych smaków i łączenia różnych składników – i tak bez końca. Gotowanie jest moją ogromną pasją i chcę się nią dzielić z gośćmi w programie – argumentuje Brodnicki. 

Cały wywiad z Pascalem Brodnickim zostanie opublikowany w listopadowym numerze Rynku Spożywczego.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (22 786) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 266)


Polecane oferty


Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH