Partnerzy portalu partner portalu partner portalu partner portalu
HoReCa

Pascal Brodnicki: W programie kulinarnym trzeba serwować zarówno proste przepisy, jak i te bardziej wyszukane

– Chociaż telewizja wymagała ode mnie gotowania prostych potraw jak np. naleśniki czy smażone jajka, sam patrząc na moje doświadczenie, byłem przekonany, że muszę pokazywać dania, których widzowie do tej pory nie mieli okazji spróbować – mówi w wywiadzie dla portalspozywczy.pl Pascal Brodnicki.

Pascal Brodnicki: W programie kulinarnym trzeba serwować zarówno proste przepisy, jak i te bardziej wyszukane
fot. Maciej Stankiewicz

W trakcie rozmowy kucharz wspominał swoje początki przed kamerą. 

 – Wydaje mi, że część dań, które wówczas przygotowywałem, było nawet za bardzo wyszukanymi jak na tamte czasy. Chociaż telewizja wymagała ode mnie gotowania prostych potraw jak np. naleśniki czy smażone jajka, sam patrząc na moje doświadczenie, byłem przekonany, że muszę pokazywać dania, których widzowie do tej pory nie mieli okazji spróbować. Z perspektywy czasu widzę, że proste potrawy cieszą się największym powodzeniem. Zrozumiałem, że w programie o charakterze kulinarnym trzeba serwować zarówno proste przepisy, jak i te bardziej wyszukane, gdzie jest sporo składników, czasami nawet ciężkich do zdobycia. Wachlarz możliwości jest ogromny i myślę, że każdy znajdzie tam coś dla siebie – tłumaczy Pascal Brodnicki. 

Pascal wskazał także różnice w pracy nad programem telewizyjnym a internetowym.

 – W telewizji jest przede wszystkim dużo większy budżet, którym można dysponować na potrzeby nagrania. Poza tym praca nad programem w telewizji to cały sztab ludzi na planie – ok. 30 osób, którzy odpowiadają za studio, światło, dźwięk itp. W pracy nad projektem internetowym trzeba być „człowiekiem orkiestrą”. Sam w to inwestuję. Natomiast staramy się, żeby w Tubie Smaku wszystko miało ręce i nogi, a przy tym dobrze wyglądało. Dbamy o wystrój kuchni, talerze i formę podania potrawy. Z drugiej strony pokazujemy nasze wpadki, jeśli się akurat przytrafiają. W Internecie jest też trochę więcej wolności i niezależności. To jest dopiero początek, ale głęboko wierzę w ten koncept – wylicza kucharz.

Cały wywiad z Pascalem Brodnickim zostanie opublikowany w listopadowym numerze Rynku Spożywczego.

Podobał się artykuł? Podziel się!

więcej informacji:

Pascal Brodnicki RSS ALERT    /    Tuba Smaku RSS ALERT    /    program kulinarny RSS ALERT    /    internet RSS ALERT    /    gotowanie RSS ALERT

KOMENTARZE (0)

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 54.144.100.123
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

portale w grupie

subskrybuj portalspozywczy.pl

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku

Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.