Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Pascal Brodnicki: W programie kulinarnym trzeba serwować zarówno proste przepisy, jak i te bardziej wyszukane

  • Autor: Jakub Szymanek / portalspozywczy.pl
  • Data: 21-11-2017, 13:31
Pascal Brodnicki: W programie kulinarnym trzeba serwować zarówno proste przepisy, jak i te bardziej wyszukane
fot. Maciej Stankiewicz

– Chociaż telewizja wymagała ode mnie gotowania prostych potraw jak np. naleśniki czy smażone jajka, sam patrząc na moje doświadczenie, byłem przekonany, że muszę pokazywać dania, których widzowie do tej pory nie mieli okazji spróbować – mówi w wywiadzie dla portalspozywczy.pl Pascal Brodnicki.

W trakcie rozmowy kucharz wspominał swoje początki przed kamerą. 

 – Wydaje mi, że część dań, które wówczas przygotowywałem, było nawet za bardzo wyszukanymi jak na tamte czasy. Chociaż telewizja wymagała ode mnie gotowania prostych potraw jak np. naleśniki czy smażone jajka, sam patrząc na moje doświadczenie, byłem przekonany, że muszę pokazywać dania, których widzowie do tej pory nie mieli okazji spróbować. Z perspektywy czasu widzę, że proste potrawy cieszą się największym powodzeniem. Zrozumiałem, że w programie o charakterze kulinarnym trzeba serwować zarówno proste przepisy, jak i te bardziej wyszukane, gdzie jest sporo składników, czasami nawet ciężkich do zdobycia. Wachlarz możliwości jest ogromny i myślę, że każdy znajdzie tam coś dla siebie – tłumaczy Pascal Brodnicki. 

Pascal wskazał także różnice w pracy nad programem telewizyjnym a internetowym.

 – W telewizji jest przede wszystkim dużo większy budżet, którym można dysponować na potrzeby nagrania. Poza tym praca nad programem w telewizji to cały sztab ludzi na planie – ok. 30 osób, którzy odpowiadają za studio, światło, dźwięk itp. W pracy nad projektem internetowym trzeba być „człowiekiem orkiestrą”. Sam w to inwestuję. Natomiast staramy się, żeby w Tubie Smaku wszystko miało ręce i nogi, a przy tym dobrze wyglądało. Dbamy o wystrój kuchni, talerze i formę podania potrawy. Z drugiej strony pokazujemy nasze wpadki, jeśli się akurat przytrafiają. W Internecie jest też trochę więcej wolności i niezależności. To jest dopiero początek, ale głęboko wierzę w ten koncept – wylicza kucharz.

Cały wywiad z Pascalem Brodnickim zostanie opublikowany w listopadowym numerze Rynku Spożywczego.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (20 611) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 263)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH