Partnerzy portalu
partner portalu partner portalu partner portalu
HoReCa

Paweł Konarski na FRSiH: Początek street foodu był okropny

Street foodu w Polsce przeszedł olbrzymie przeobrażenie. Dziś jakością i smakiem jest podobny do tego, co możemy spotkać w dobrych restauracjach – mówił Paweł Konarski, dyrektor operacyjny, Hala Koszyki, podczas debaty "HoReCa Trends - koncepty szyte na miarę współczesnego konsumenta", która odbyła się w ramach FRSiH.

Paweł Konarski na FRSiH: Początek street foodu był okropny
Paweł Konarski, dyrektor Hali Koszyki

– Początek street foodu był okropny. W porównaniu ze street foodem węgierskim mieliśmy bardzo słabe produkty. Ohydny hot dog, z najgorszą parówką i pieczywem, straszne zapiekanki. Ludzie to jedli, bo byli głodni. Traktowano to biznesowo. Ktoś, kto mógł mieć np. budę na giełdzie samochodowej, wiedział, że i tak sprzeda, i tak kolejka będzie stała. I wcale nie sprzedawał super tanio – wspominał Paweł Konarski.

Dzisiaj z kolei street food oznacza wysoką jakość. – Mamy zupełnie inne oblicze rynku. Jesteśmy w innym punkcie. Trzydzieści lat temu ktoś, kto szedł z dzieckiem obok street foodu, mówił „nie jedz tego, bo się zatrujesz”. Dziś zachęca, ponieważ wie, że dania są robione na naszych oczach ze świeżych produktów – zaznaczył dyrektor Hali Koszyki.

Jak podkreślił, street food daje nam to, czego bardzo potrzebujemy, czyli trochę luzu.

– Do bardzo dobrej restauracji idziemy delikatnie spięci. Wiemy, że będą różne sztućce, różne dania, różne kieliszki do różnych win. Idąc w kierunku street food, idziemy po luz. Możemy smakować nawet z gazety. Forma jest bardzo luźna – dodał.

Paweł Konarski był prelegentem debaty "HoReCa Trends - koncepty szyte na miarę współczesnego konsumenta", która odbyła się w ramach FRSiH.

Podobał się artykuł? Podziel się!

więcej informacji:

Paweł Konarski RSS ALERT    /    FRSiH 2018 RSS ALERT    /    Hala Koszyki RSS ALERT    /    street food RSS ALERT

KOMENTARZE (0)

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 3.90.45.27
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

subskrybuj portalspozywczy.pl

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku



Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


NEWSLETTER

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami naszego portalu.

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.