Piotr Kuziela i Bartosz Peter w Global Chef
OSSKiC wytypowało Piotra Kuzielę i Bartosza Petera do reprezentacji Polski w regionalnym etapie (Europa Centralna) konkursu „Global Chef”. Piotr Kuziela będzie reprezentował Polskę w kategorii „open”, zaś Bartosz Peter w kategorii „junior”.
Dania konkursowe poddawane ocenie, składają się z przystawki, dania głównego i deseru, na przygotowanie których uczestnicy mają 3 godziny. W tegorocznej edycji konkursu do produktów obowiązkowych należą ryby, takie jak łosoś i halibut oraz mięsa - kark i grasica cielęca. Nasi reprezentanci przygotują m.in. łososia wędzonego z jabłkiem, halibuta ceviche, assied cielęcy czy mus z mlecznej czekolady z lodami z wędzonej herbaty.
Tegoroczna edycja konkursu Global Chef odbywa się w Pradze w dniach 1 i 2 października. Reprezentanci Polski biorą w niej udział dzięki OSSKiC.

KOMENTARZE
Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!