Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Pizza Hut: W tym roku otworzymy ok. 20 restauracji w różnych formatach

  • Autor: AW/portalspozywczy.pl
  • Data: 03-07-2017, 09:22
Pizza Hut:  W tym roku otworzymy ok. 20 restauracji w różnych formatach
Damian Rybak, Brand Prezydent marki Pizza Hut

–  Rynek restauracyjny bardzo dobrze się rozwija. Polacy zmieniają tryb życia i jedzą coraz więcej poza domem. W porównaniu z Europą Zachodnią czy Stanami Zjednoczonymi, w Polsce częstotliwość jedzenia na mieście jest jednak wciąż 3-4 krotnie mniejsza. Mamy więc z jednej strony kogo gonić, a z drugiej strony pokazuje nam to potencjał rynku – mówi serwisowi portalspozywczy.pl Damian Rybak, president Pizza Hut Dine-in.

Jemy coraz częściej poza domem. Rośnie też część biznesu związanego z dostawami do domu. Jak przyznaje Damian Rybak, korzystnie na ten rynek wpływają też rosnące dochody Polaków.

– W przyszłym roku przekroczymy liczbę 100 restauracji w Polsce. W tym roku otworzymy ok. 20 restauracji w różnych formatach. Wierzę, że ten wzrost w przyszłych latach będzie przyśpieszał. Rozwijamy zarówno duże restauracje dine-in z pełną obsługą kelnerską i pełnym doświadczeniem marki, jak i mniejsze formaty, takie jak Pizza Hut Express, które zapewniają szybką pizzę w 5 min oraz w wybranych lokalach pokrywają zapotrzebowanie na dostawy do domu – mówi president Pizza Hut Dine-in.

Pizza Hut testuje obecnie nowy format restauracji dine-in ( z obsługą kelnerską). Pierwsza taka restauracja powstała w Arkadii w Warszawie. Kolejny taki lokal powstanie w CH Złote Tarasy. – Chcemy na początek otworzyć kilka restauracji w nowym koncepcie w Warszawie, by poznać reakcje naszych gości i dalej się rozwijać – tłumaczy Rybak.

Jak wymienia, nowe restauracje Pizza Hut z obsługą kelnerską wyróżniają 4 elementy: – Pierwsza nowość to piec kamienny służący do wypieku pizz na cienkim cieście. Druga rzecz, to menu z nowymi ofertami, zwłaszcza jeśli chodzi o przystawki, nową ofertę baru sałatkowego i lżejsze opcje.  Trzeci aspekt to inna koncepcja obsługi, nowe elementy, np.  dzięki rozwiązaniu mobilnych POS kelner może od razu wysłać zamówienia na kuchnię, tak, by szybciej zostało ono zrealizowane. Czwarty element to niespotykany dotąd w naszych lokalach design: meble, nowy układ baru sałatkowego, wyeksponowana, otwarta kuchnia i dużo naturalnych materiałów. Mamy bardzo pozytywne opinie od gości na temat zmian w Pizza Hut –  mówi serwisowi portalpozywczy.pl.

Ostatnio AmRest podpisał umowy rozwojowe na kilka rynków: Francję, Niemcy i Rosję. – Na wszystkich tych rynkach chcemy mieć pozycję masterfranczyzobiorcy. AmRest dąży do podwojenia skali biznesu w ciągu najbliższych 2-3 lat i Pizza Hut będzie na pewno istotną częścią tego planu – zapewnia Damian Rybak.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (23 643) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH