Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Prezes OSSKiC: Trendy pozwalają nam podążać, a nawet wyprzedzać potrzeby klientów

  • Autor: www.portalspozywczy.pl
  • Data: 11-09-2018, 15:39
Prezes OSSKiC: Trendy pozwalają nam podążać, a nawet wyprzedzać potrzeby klientów
fot. materiały prasowe

- Zarówno w Polsce, jak i na świecie trendy mają coraz większe znaczenie w kształtowaniu i poszerzaniu świadomości konsumenta. Dla nas, osób kreujących branżę gastronomiczną, obserwowanie trendów jest ważne, ponieważ pozwala nam podążać, a nawet wyprzedzać potrzeby klientów - mówi Jarosław Uściński, Prezes Zarządu Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni.

Dlaczego warto śledzić trendy gastronomiczne? Jak w przyszłym roku kształtować się będą nawyki żywieniowe konsumentów w Polsce? Jakimi zagadnieniami obecnie zajmują się kulinarne autorytety i europejscy szefowie kuchni? W ramach otwarcia Instytutu Kulinarnego, Transgourmet i Selgros Cash&Carry wydają pierwszą edycję TREND BOOK’a 2019, w którym najwybitniejsi szefowie kuchni, cukiernicy, sommelierzy i eksperci z branży gastronomicznej wypowiadają się na temat trendów kulinarnych, restauracyjnych, hotelarskich, winiarskich i cukierniczych w Polsce i za granicą.

TREND BOOK 2019 to analiza najważniejszych prognozowanych trendów dla branży gastronomicznej, które w kolejnym roku wpływać będą na sposób komponowania menu zarówno w restauracjach, jak i w codziennym jadłospisie konsumentów. Wśród nich znalazły się trendy kulinarne, restauracyjne, cukiernicze, hotelarskie i sommelierskie. Niewątpliwym atutem projektu zainicjowanego przez Transgourmet i Selgros Cash&Carry jest fakt, że składa się on wyłącznie z artykułów przygotowanych przez cieszących się uznaniem ekspertów z branży gastronomicznej w Polsce i za granicą.

- Jednym z najczęstszych problemów, z jakimi zgłaszają się do nas wszyscy nasi klienci jest deklarowany brak wiedzy na temat trendów branżowych. Dlatego przy tworzeniu TREN BOOK’a 2019 nawiązaliśmy współpracę z największymi ekspertami dla branży gastronomicznej. Wśród osób współpracujących przy jego tworzeniu znaleźli się wybitni szefowie kuchni z oddziałów Transgourmet we Francji, Austrii i Rumunii, reprezentanci Narodowej Kadry Kucharzy OSSKiC, mistrzowie cukiernictwa, branży winiarskiej i hotelarskiej, posiadający wiedzę opartą na wieloletnim doświadczeniu i szczycący się sukcesami najwyższej rangi światowej – mówi Krystian Zalejski, menadżer Instytutu Kulinarnego Transgourmet.

Wśród ekspertów wypowiadających się na łamach TREND BOOK’a 2019 znaleźli się, między innymi, Janusz Profus, Maestro Czekolady E. Wedel, Dariusz Jażdżyk, wicemistrz w Mistrzostwach Polski Sommelierów, Marc Galais, Szef Działu Kulinaria Transgourmet Francja, Leo Aichinger, Szef Kuchni Transgourmet Cook z Austrii, Liviu Preda, jeden z najmłodszych i najbardziej utytułowanych szefów kuchni w Rumunii, współpracujący na co dzień z Selgros Cash&Carry Rumunia, a także niezależne podróżniczki, dziennikarki i blogerki kulinarne: Barbara Starecka i Marta Glinka. Wstęp do TREN BOOK’a 2019 opracował Jaroław Uściński, Prezes Zarządu Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (16 782) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 262)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.