Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Prezes Sfinksa: Rynek delivery będzie rósł nawet 2 razy szybciej niż odwiedzalność restauracji

  • Autor: www.portalspozywczy.pl
  • Data: 03-10-2016, 10:50
Prezes Sfinksa: Rynek delivery będzie rósł nawet 2 razy szybciej niż odwiedzalność restauracji
Sylwester Cacek, prezes zarządu Sfinks Polska SA. fot. P.Pawłowski/zelaznastudio.pl

- Wzrasta popularność nie tylko zamawiania posiłków w tygodniu do biur, ale także weekendowych dostaw obiadów do domów. Badania potwierdzają, że rynek delivery będzie rósł nawet dwa razy szybciej niż odwiedzalność lokali gastronomicznych w Polsce - mówi serwisowi www.portalspozywczy.pl, Sylwester Cacek, prezes Sfinks Polska SA.

Sfinks Polska pracuje nad mocnym wejściem w kanał delivery. - Testujemy produkty i sprawdzamy ich zdolność do przewożenia – w ten sposób, żeby nie stracić smaku potraw. Jednak trzeba pamiętać, że nie wszystko, co jest smaczne w restauracjach, nadaje się do dostawy. Tu jako przykład podam steki, które muszą być zjedzone jak najszybciej po przygotowaniu - mówi Sylwester Cacek.

Pierwsze testy delivery ruszyły już w Chłopskim Jadle i prowadzone są we współpracy z serwisem Pyszne.pl. - Wybraliśmy grupę produktów, które nadają się do dostaw, a ich jakość potwierdzili już m.in. klienci w Poznaniu. W sieci Sphinx dopracowujemy kartę dań dedykowaną dostawom. Wkrótce ruszymy z testami - dodaje prezes Sfinksa.

Sylwester Cacek z optymizmem patrzy na rozwój rynku HoReCa w Polsce. - Jeśli popatrzymy na wydatki Polaków na gastronomię oraz częstotliwość odwiedzania restauracji, to jesteśmy nadal w tyle za krajami Europy Zachodniej. Stopniowa zmiana mentalności oraz wzrost dochodów w naszym kraju wpłynie w końcu na rozwój rynku. W ostatnim czasie można zauważyć, że nie wzrosła liczba klientów lokali gastronomicznych, ale za to wzrosły średnie wydatki na jedzenie poza domem. To tylko potwierdza, że jesteśmy w przededniu wzrostu liczby odwiedzin lokali gastronomicznych. Coraz młodsze pokolenie wchodzi w wiek produkcyjny i coraz częściej ci właśnie ludzie odwiedzają restauracje - komentuje. 

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (1)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • oles 03-12-2016, 11:51:
Jaki więc sens lokować się głównie w centrum?

Zobacz wszystkie komentarze (1)

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (21 744) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH