Projektantka o trendach: Jak będą zmieniać się wnętrza restauracji?
– Myślę, że będą rozwijać się bardziej bogate wnętrza. Coraz modniejsze stają się klimaty egzotyczne, czyli roślinne historie z ciemnymi zieleniami, mosiądzem, szkłem i drewnem, co jest trochę nawiązaniem do secesji – mówi serwisowi portalspozywczy.pl Marta Lew, architekt wnętrz i projektantka lokali gastronomicznych.

W świecie designu, podobnie jak w świecie mody, projektanci serwują kolejne trendy, które będą popularne w danym sezonie.
– Magazyny o wnętrzach, tak jak o modzie, pojawiają się na rynku i przynoszą kolejne trendy. Wnętrze samo w sobie musi mieć wyraz. Industrial będzie pewnie zawsze modny. Wydaje się, że wszystko zostało już powiedziane w tym temacie, więc teraz będzie on bardziej dopieszczony przez detale. Najlepiej, jeśli mamy do czynienia z prawdziwą tkanką starego budynku ceglanego. Na szczęście w centrach miast nie trudno trafić na takie – mówi architekt.
– Myślę, że będą rozwijać się bardziej bogate wnętrza. Coraz modniejsze stają się klimaty egzotyczne, czyli roślinne historie z ciemnymi zieleniami, mosiądzem, szkłem i drewnem, co jest trochę nawiązaniem do secesji. Modne są pudrowe motywy, słodkie połączenia różowego ze złotym. Ale i tu mam wrażenie, że to już było. Zostaje nam, projektantom, zabawa tym wszystkim. Fajna zabawa – podsumowuje Marta Lew.
Rozmowa z projektantką w najbliższym numerze Rynku Spożywczego.


Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.