Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Qubus Hotel: Widzimy znaczną zmianę w standardach żywieniowych naszych gości

  • Autor: www.portalspozywczy.pl
  • Data: 23-02-2017, 10:59
Qubus Hotel: Widzimy znaczną zmianę w standardach żywieniowych naszych gości
fot. Qubus Hotel

– Od mniej więcej 3 lat, widzimy znaczną zmianę w standardach żywieniowych naszych gości. Co roku nasi goście kupują ponad 360 tysięcy śniadań. Patrząc na bufet śniadaniowy, przede wszystkim zależy im na tym, aby składał się on z wielu różnorodnych produktów, dlatego między innymi codziennie serwujemy ich ponad 100. Ważnym aspektem jest też to, aby na śniadaniu pojawiło się kilka dań na ciepło – mówi Mariusz Tkaczyk, specjalista ds. gastronomii w sieci Qubus Hotel.

Jak przyznaje specjalista ds. gastronomii w sieci Qubus Hotel, dużym zainteresowaniem klientów cieszą się produkty tzw. home made, serwowane na bufecie śniadaniowym. – Są to chleby wypiekane własnoręcznie przez naszych kucharzy, pikle, wędliny i ryby z naszych wędzarni. Do dyspozycji gości są także domowe ciasta i desery przygotowywane przez naszych pracowników – wymienia Mariusz Tkaczyk.

Wszystkie te produkty łączy idea slow food.

Wskazuje też, że goście lubią sami kreować swoje dania, np. komponować na bufecie śniadaniowym z różnych produktów ulubiony twarożek, muesli czy zrobić sobie gofry na słodko lub słono.

Jeśli chodzi o dania restauracji Qubus Hotel z menu a’la carte, dużym zainteresowaniem cieszy się np. stek z angusa czy jagnięcina. – Sprawdzają się niecodzienne połączenia smaków, a nasi goście lubią eksperymentować, dlatego staramy się łączyć niezwykłe smaki np. delikatnego halibuta z puree z pasternaka i białej czekolady. Widzimy też, że chętnie wybierane są produkty przygotowane metodą sous vide (gotowane w niskiej temperaturze) – tłumaczy Tkaczyk.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (2)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • słodki 24-02-2017, 16:13:
Ja mogę coś powiedzieć na temat słodyczy. Niektóre są tak nie dobre, że aż gardło piecze. Ostatnio ograniczyłem się tylko kakaa od Krugera. Przynajmniej da się pić i dobrze smakuje ;)
  • Czytelnik 23-02-2017, 17:48:
mięso jest szkodliwe dla zdrowia, Światowa Organizacja Zdrowia apeluje o ograniczenie spożycia mięsa

Zobacz wszystkie komentarze (2)

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (23 944) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 267)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH