Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Sodexo będzie inwestować w nowe restauracje i rozwój oferty

  • Autor: PM, portalspozywczy.pl
  • Data: 14-05-2014, 12:15
Sodexo będzie inwestować w nowe restauracje i rozwój oferty
Sylwia Műller, Dyrektor Operacyjny Sodexo On-site Services Polska

Sodexo ma jasny plan na 2014 rok - otwieranie kolejnych restauracji i kantyn oraz rozwijanie oferty dostosowanej do potrzeb klientów.

- Ubiegły rok był w segmencie restauracyjnym kolejnym rokiem stagnacji. Jednak Sodexo wykorzystało w tym czasie polepszenie koniunktury gospodarczej i odnotowało poprawę dynamiki wzrostu, utrzymując ją także w pierwszym kwartale bieżącego roku. Wprowadzony z powodzeniem nowy koncept restauracji dziennych bez tradycyjnych linii wydawczych, przyjęte przez klientów restauracji nowe menu oraz wdrożony program żywieniowy Mindful, pozwalają prognozować utrzymanie tego korzystnego dla Sodexo trendu - komentuje Sylwia Műller, Dyrektor Operacyjny Sodexo On-site Services Polska.

Jej zdaniem ostatnie dwa lata branży gastronomicznej to bardzo powolny wzrost liczby konsumentów korzystających z oferty licznych na polskim rynku restauracji. To także brak wzrostu wydatków, wśród osób, które stołują się poza domem.

- Do restauracji nadal zbyt rzadko zaglądają także zapracowani Polacy, którzy narzekając na brak czasu i rosnącą liczbę obowiązków zapominają o regularnym jedzeniu. Jednak Polacy coraz większą uwagę przywiązują do tego, co jedzą - czytają etykiety na produktach spożywczych, sprawdzają kaloryczność i wartość odżywczą potraw. Zachęceni programami kulinarnymi i modą na gotowanie chcą również zmieniać swoje nawyki żywieniowe. To z myślą o nich w menu wielu restauracji pojawiają się lekkie sałatki, dania wegetariańskie czy specjalne dania dla alergików i osób na diecie bezglutenowej. Restauracyjny trend 2013/2014 to menu dostosowane do różnych potrzeb - oferta potraw przyrządzanych na miejscu, w restauracji, na bazie świeżych składników i przypraw pochodzących od sprawdzonych dostawców. To trend, który już sprawdził się w restauracjach Sodexo - podsumowuje Sylwia Műller.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (22 724) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 663)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH