Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Sodexo będzie inwestować w nowe restauracje i rozwój oferty

  • Autor: PM, portalspozywczy.pl
  • Data: 14-05-2014, 12:15
Sodexo będzie inwestować w nowe restauracje i rozwój oferty
Sylwia Műller, Dyrektor Operacyjny Sodexo On-site Services Polska

Sodexo ma jasny plan na 2014 rok - otwieranie kolejnych restauracji i kantyn oraz rozwijanie oferty dostosowanej do potrzeb klientów.

- Ubiegły rok był w segmencie restauracyjnym kolejnym rokiem stagnacji. Jednak Sodexo wykorzystało w tym czasie polepszenie koniunktury gospodarczej i odnotowało poprawę dynamiki wzrostu, utrzymując ją także w pierwszym kwartale bieżącego roku. Wprowadzony z powodzeniem nowy koncept restauracji dziennych bez tradycyjnych linii wydawczych, przyjęte przez klientów restauracji nowe menu oraz wdrożony program żywieniowy Mindful, pozwalają prognozować utrzymanie tego korzystnego dla Sodexo trendu - komentuje Sylwia Műller, Dyrektor Operacyjny Sodexo On-site Services Polska.

Jej zdaniem ostatnie dwa lata branży gastronomicznej to bardzo powolny wzrost liczby konsumentów korzystających z oferty licznych na polskim rynku restauracji. To także brak wzrostu wydatków, wśród osób, które stołują się poza domem.

- Do restauracji nadal zbyt rzadko zaglądają także zapracowani Polacy, którzy narzekając na brak czasu i rosnącą liczbę obowiązków zapominają o regularnym jedzeniu. Jednak Polacy coraz większą uwagę przywiązują do tego, co jedzą - czytają etykiety na produktach spożywczych, sprawdzają kaloryczność i wartość odżywczą potraw. Zachęceni programami kulinarnymi i modą na gotowanie chcą również zmieniać swoje nawyki żywieniowe. To z myślą o nich w menu wielu restauracji pojawiają się lekkie sałatki, dania wegetariańskie czy specjalne dania dla alergików i osób na diecie bezglutenowej. Restauracyjny trend 2013/2014 to menu dostosowane do różnych potrzeb - oferta potraw przyrządzanych na miejscu, w restauracji, na bazie świeżych składników i przypraw pochodzących od sprawdzonych dostawców. To trend, który już sprawdził się w restauracjach Sodexo - podsumowuje Sylwia Műller.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (23 650) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH