REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Sphinx proponuje nowe soczyste menu

  • Autor: portalspożywczy.pl/pr
  • Data: 14-12-2011, 11:48

Sphinx, sieć restauracji zarządzana przez Sfinks Polska, 14 grudnia wprowadza zimową odsłonę menu. Największą nowością jest grupa dań „CZAS NA FIT", w której znajdują się lekkie zestawy skomponowane z mięs i ryb podawanych z mieszanką warzyw na ciepło. Oprócz tego Sphinx wprowadził nowe propozycje do niemal każdej grupy dań w menu. Równocześnie z nowościami kulinarnymi do restauracji trafiło także nowe Sphinx Menu, czyli karta dań wzbogacona o sekcję artykułów lifestylowych i porad. Najnowsze Sphinx Menu otwiera wywiad z Jarosławem Bieniukiem, znanym piłkarzem ekstraklasy i reprezentantem Polski, a prywatnie mężem aktorki Anny Przybylskiej.

REKLAMA

W Sphinx Menu, oprócz okładkowego wywiadu, można znaleźć wiele artykułów, przepisów, a także porad, np. jak dobrze sprawić karpia. Swoje sztuczki i sposoby na tę królewską rybę, przydatne zwłaszcza przed Bożym Narodzeniem, zdradza Klaudiusz Wachowiak - szef kuchni sieci Sphinx. W nowym Sphinx Menu można też znaleźć wskazówki, jak dotrzymać noworocznych postanowień związanych z dbaniem o dobrą sylwetkę, a także praktyczne przewodniki dla osób organizujących domowe przyjęcia. Natomiast w sekcji Podróże ze Sphinksem znajduje się relacja z wycieczki na Kubę, dokąd wyjechała jedna z laureatek konkursu organizowanego przez sieć Sphinx. Oprócz artykułów i wywiadów, goście restauracji którzy sięgną po Sphinx Menu, znajdą w nim całą nową kartę dań, obowiązującą w sieci od 14 grudnia.

- W zmienionym menu restauracji Sphinx proponujemy klientom sporo nowych smaków. Z jednej strony zachęcamy do wypróbowania naszych kultowych potraw w nowym wydaniu, np. shoarmy z indyjską przyprawą garam masala oraz shoarmy wykwintnej z kardamonem, a z drugiej wprowadzamy zupełnie nowe propozycje. Wśród nich znajduje się cała grupa dań, które powinny zainteresować osoby, ceniące sobie lekkie i jednocześnie bogate w witaminy potrawy. Z myślą o nich skomponowaliśmy dania na bazie mięs i ryb w ziołach oraz warzyw na ciepło. W ten sposób nasza oferta daje możliwości, aby zjeść zarówno solidnie, jak i lekko - komentuje Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej siecią Sphinx.

WIĘCEJ INFORMACJI

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (28 274) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 664)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH