Partnerzy portalu partner portalu partner portalu partner portalu
HoReCa

Sphinx rozpoczyna sezon na kurki w restauracjach

W restauracjach Sphinx pojawiły się nowe propozycje na lato pod hasłem „Kurki, rzepa i daktyle” przygotowane we współpracy z Samar Khanafer. Oferta obejmuje sześć nowości, wśród których znalazły się dania z sezonowymi kurkami, chłodnik z dodatkiem marynowanej rzepy czy żeberka w daktylowym sosie BBQ. Wkładka będzie dostępna do 24 września w wybranych lokalach Sphinx

 Sphinx rozpoczyna sezon na kurki w restauracjach
fot. materiały prasowe

- W najnowszej wkładce łączymy klasyczną sezonową kuchnię i dobrze znane smaki w nieoczywiste kompozycje, wprowadzając bliskowschodnie akcenty. Idealny na upały zimny chłodnik podajemy na lato z marynowaną rzepą, a jeden z przysmaków z wakacyjnego rusztu, czyli żeberka serwujemy w nowej orientalnej odsłonie. Oczywiście wśród naszych letnich propozycji nie mogło zabraknąć dodatku w postaci świeżych, aromatycznych kurek. Tym bardziej, że rozpoczął się sezon na te grzyby i to właśnie teraz smakują one najlepiej. Liczymy, że nasze propozycje przypadną do gustu zarówno osobom lubiącym tradycyjną kuchnię, jak i poszukującym nowych kulinarnych doświadczeń - mówi Dorota Cacek, wiceprezes spółki Sfinks Polska, do której należy sieć Sphinx.

W ramach oferty „Kurki, rzepa i daktyle” orzeźwiający chłodnik w restauracjach Sphinx podawany jest ze świeżym ogórkiem, rzodkiewką i marynowaną rzepą z dodatkiem mięty, kopru i szczypiorku, posypanego serem fetina. W sezonowej kuchni nie mogło zabraknąć dań z kurkami w roli głównej. Na przystawkę Sphinx proponuje bruschettę z kurkami i kremowym kozim serem, posypaną świeżym koperkiem, pietruszką i szczypiorkiem. Z mięsnych propozycji we wkładce znalazła się delikatna grillowana pierś z kurczaka w towarzystwie kurek w sosie śmietanowym, podawana z cząstkami ziemniaka i rukolą z pomidorkami koktajlowymi, a także stek z angusa serwowany z grillowanymi kurkami, aromatycznym rozmarynem, półksiężycami z ziemniaków i sosem do wyboru. Co więcej, do każdego dania z oferty można domówić porcję sezonowych kurek w śmietanie. Na klientów czekają też grillowane żeberka w orientalnym, daktylowym sosie BBQ na bazie whiskey, z frytkami stekowymi, sałatką colesław oraz kultowym sosem do wyboru. Dla wielbicieli makaronów na lato Sphinx przygotował z kolei lekkie spaghetti z krewetkami na białym winie ze świeżo tartym parmezanem i natką pietruszki.

Podobał się artykuł? Podziel się!

więcej informacji:

Sphinx RSS ALERT    /    menu Sphinx RSS ALERT    /    HoReCa RSS ALERT    /    sieć restauracji RSS ALERT

KOMENTARZE (0)

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 54.226.209.201
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

portale w grupie

subskrybuj portalspozywczy.pl

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku

Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.