Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Stanisław Magdij na FRSiH: Mniejsi dostawcy są coraz bardziej elastyczni

  • Autor: Anna Wrona/portalspozywczy.pl
  • Data: 14-11-2017, 17:56
Stanisław Magdij na FRSiH: Mniejsi dostawcy są coraz bardziej elastyczni
Stanisław Magdij; fot.: PTWP

– Warto bazować na małych dostawcach, ponieważ są oni bardziej elastyczni i wkładają dużo serca w swoje produkty – mówił Stanisław Magdij, dyrektor operacyjny, QLT Restaurant & Bar, operatora sieci Bierhalle, podczas debaty "Branża HoReCa – atrakcyjny partner dla producentów FMCG".

Stanisław Magdij przyznał, że szefowie kuchni coraz częściej wyszukują lokalnych dostawców. Firma zaczęła na nowo penetrację rynku małych, lokalnych producentów. – Okazuje się, że tutaj pojawia się bardzo ciekawy produkt, często też poszukiwany przez mieszkańców danego miasta. Lokalny patriotyzm zaczyna odrywać bardzo dużą rolę. Ci mniejsi dostawcy są też coraz bardziej elastyczni – mówił.

Dyrektor operacyjny, QLT Restaurant & Bar zwrócił też uwagę na coraz większe znaczenie produktów wstępnie przetworzonych: – Kiedy okazało się, że na rynku polskim brakuje coraz więcej kucharzy, pojawiało się dużo produktów wstępnie przetworzonych o bardzo wysokiej jakości. To jest odpowiedź na potrzeby polskiego rynku. Dostawcy szukają rozwiązań, które mogą usprawnić funkcjonowanie restauracji – powiedział.

Stwierdził również, że kiedy chce się utrzymać ten sam produkt we wszystkich lokalach, jest się skazanym na dostawców, którzy potrafią kalibrować produkty. Tymczasem takich dostawców wcale nie ma tak dużo, zwłaszcza w sferze mięs. Za tym też idzie wyższa cena.

– Potrzebuję takich partnerów, którzy nie tylko są zainteresowani dostarczeniem mi produktu i sprzedaniem go, ale razem ze mną budują biznes. Są otwarci na wszelkie nowości na rynku. Bardzo często o nowościach dowiaduję się nie z rynku, ale właśnie od moich partnerów. Taki dostawca musi być też elastyczny. Jakość partnerstwo, zdolność do rozwoju – to główne elementy, które biorę pod uwagę dobierając sobie dostawców – wymienił na zakończenie debaty.

Stanisław Magdij był prelegentem debaty "Branża HoReCa – atrakcyjny partner dla producentów FMCG", która odbyła 7 listopada 2017 r. w ramach X FRSiH.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (24 520) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 266)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH