Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Właściciel Gastromall na FRSiH: Otwieramy przynajmniej jedną restaurację w miesiącu

  • Autor: www.portalspozywczy.pl
  • Data: 21-10-2016, 10:30
Właściciel Gastromall na FRSiH: Otwieramy przynajmniej jedną restaurację w miesiącu
Piotr Niemiec, właściciel grupy Gastromall

Grupa Gastromall to m.in. właściciel sieci 52 restauracji Olimp. - Rozwijamy się dość dynamicznie – średnio otwieramy przynajmniej jedną restaurację w miesiącu. W 2016 r. do końca roku otworzymy 14 nowych lokali – mówił Piotr Niemiec, właściciel grupy podczas IX Forum Rynku Spożywczego i Handlu, w czasie debaty zatytułowanej „Rynek HoReCa – perspektywiczny kanał zbytu dla producentów żywności”.

- Rynek gastronomiczny w Polsce rośnie od kilku lat i będzie notował wzrosty jeszcze przez kilka kolejnych. Mamy jeszcze wiele do nadrobienia – w porównaniu z bardziej rozwiniętymi rynkami - mówił.

Jego zdaniem, sektorowi HoReCa sprzyja silny trend prozdrowotny, który opakował polski rynek.

- Polscy konsumenci coraz większą uwagę zwracają na to co jedzą. Dlatego my stawiamy na wysoką jakość produktów i ich walory zdrowotne. Dokładnie sprawdzamy dostawców owoców i warzyw, aby produkować z nich zdrowe dania. Wprowadzamy do menu dania przyrządzane w oparciu o produkty funkcjonalne, które wpływają pozytywnie na organizmy naszych klientów. Poza tym produkujemy własne makarony wzbogacone w błonnik – dodał Piotr Niemiec. Restauracje Olimp klasyfikujemy się jako lokale podające szybkie dania, ale zdrowe.

- Moda na programy kulinarne spowodowała, że szefowie kuchni stali się celebrytami. To zaciekawiło społeczeństwo i przybliżyło im kulturę jedzenia poza domem – dodał.

Oprócz sieci Olimp, w portfolio Grupy Gastromall znajdują się takie marki jak marki Companeros, Cesare Ristorante, Lovit, Point Frappe. – Celowo prowadzimy taką dywersyfikację, aby w miarę płynnie przechodzić przez odpowiednie cykle rynku – mówił Piotr Niemiec.

Jego zdaniem duże perspektywy wzrostu ma także sektor kawiarniany. – Polacy cenią sobie dobrą kawę i coraz częściej potrafią ją już przygotować w domu. Jednak mimo tego rośnie odwiedzalność kawiarni w Polsce. A to dlatego, że w kawiarniach nie sprzedaje się kawy, tylko emocje związane z jej spożyciem. Jest to miejsce gdzie można się spotkać ze znajomymi i – przy okazji – wypić kawę – tłumaczył właściciel Gastromall.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (11 503) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH