Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Browar Amber chce rozwinąć rynek piw sezonowych

  • Autor: portalspozywczy.pl/ pr
  • Data: 02-11-2011, 14:16
Browar Amber chce rozwinąć rynek piw sezonowych
Browar Amber chce wprowadzić całą serię piw sezonowych

Browar Amber wprowadza na rynek piwo. Jest to pewnego rodzaju ewenement na polskim rynku piwa, ponieważ segment piw sezonowych jest kompletnie niezagospodarowany.

Amber Zimowy posiada esencjonalny, pełny smak, który wynika ze specjalnej metody warzenia i wysokiego ekstraktu.

Piwo jest pomysłem na grzańca. Na puszce znajdziemy 2 przepisy na grzańca na bazie ambera zimowego do samodzielnego przygotowania.

- Pierwsze informacje o wprowadzeniu do naszej oferty ambera zimowego zostały bardzo entuzjastycznie przyjęte zarówno przez dystrybutorów jak i konsumentów i miłośników naszego Browaru - mówi Marek Skrętny, dyrektor ds. marketingu Browaru Amber.

Jest to pierwsze piwo z serii piw sezonowych Browaru Amber. Jak zapowiadają przedstawiciele Browaru jest początek całej serii piw sezonowych, które na stałe zagoszczą w ofercie producenta.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (14)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • sm 09-11-2011, 22:17:
Ewenement na polskim rynku - raczej nie Tatra grzaniec, Żubr Ciemnozłoty, Redd's Cranberry - to piwa też nakierowane na sezon jesienno-zimowy a więc amber na pewno nie jest pierwszy.
  • madzia 07-11-2011, 16:15:
AMBER cały czas pozostaje browarem nr 1 w Polsce! brawo dla jedynego browaru, który reprezentuje Polskę za granicą! Żywe rządzi :)
  • regionalnesmaki 05-11-2011, 07:40:
Nie jakiś znaczek, tylko certyfikat Jakość Tradycja, bardziej restrykcyjny, niż unijne ChOG czy ChNP. Tu nie chodzi o "jakieś znaczki", ale o to, że produkcja danego produktu jest kontrolowana co jakiś czas przez IJHARS lub inne ośrodki kontrolne. Piwa Ciechan muszą być produkowane wg. określonego sposobu, chociaż nie wg. zarejestrowanej receptury, tak jak w przypadku unijnych ChOG czy ChNP. Kupując piwo z certyfikatem wiem, że będzie ono tej samej jakości co miesiąc, rok lub 10 lat temu, tak jest przynajmniej w teorii, o ile kontrole dobrze działają.
Wszystkie lokalne browary, łącznie z Amberem, Sulimarem i całą tą resztą, moga sobie produkować piwa jak chcą, mogą oszukiwać jak chcą, zmieniać surowce, receptury wg. własnego uznania.
Najprostszy przykład - piwo Żywe, które na początku było obrzydliwe, potem bardzo smaczne, a ostatnio smakuje jak koncerniak. Jako klient nie chce być non-stop robiony w "bambuko", nie po to wydaje 4-5 złotych na piwo, że raz pić piwo dobre, a raz siki. Lepiej kupić zagraniczne piwo regionalne, czeskie lub niemieckie z ChoG i mieć pewność, że oto będzie smakować zawsze tak samo. Nie zdarzyło mi się jeszcze aby ulubione piwa z tymi znakami miały różny smak przez długi czas.
Tu chodzi tylko i wyłącznie o uczciwośći podejście profesjonalne do klienta i jego portfela. Niech browary lokalne obniżą ceny do poziomu koncernów to może wtedy będą chętniej kupowane, ale za "raz cudo, raz siki" nie powinno się płacić ani grosza więcej niż za standard.

Zobacz wszystkie komentarze (14)

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (24 812) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 266)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH