Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Browary Lubelskie - Perła: Dynamiczny rozwój przekłada się na wzrost zatrudnienia

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 17-01-2013, 11:55
Browary Lubelskie - Perła: Dynamiczny rozwój przekłada się na wzrost zatrudnienia
Perła - Browary Lubelskie zwiększają zatrudnienie

Browary Lubelskie - Perła planują przyjęcia nowych pracowników. Już w styczniu br. zostało zatrudnionych 13 osób, najwięcej w Wydziale Rozlewu Piwa. W kolejnych miesiącach firma planuje zatrudnienie kolejnych, kilkudziesięciu osób.

- Miniony rok był dobrym rokiem dla Perły, z powodzeniem wprowadziliśmy na rynek kilka nowych gatunków piwa. Mamy nadzieję że kolejny rok będzie jeszcze lepszy. Nowe inwestycje, które planujemy w najbliższych miesiącach oraz dynamiczny rozwój firmy sprawiają, że podjęliśmy decyzję o zwiększeniu zatrudnienia - mówi Andrzej Stawiszyński, dyrektor operacyjny Perły - Browary Lubelskie SA.

W związku z zakończonym procesem modernizacji warzelni w browarze w Lublinie oraz planowanym w tym roku uruchomieniem inwestycji w Zwierzyńcu spółka zapowiada wzrost zatrudnienia. Dzieje się tak na skutek wygrania przetargu ogłoszonego przez starostwo powiatowe w Zamościu i podpisanie w październiku ub. roku umowy na dzierżawę browaru w Zwierzyńcu, gdzie ma być wytwarzane minimum 10 tysięcy hektolitrów piwa w skali roku. Perła zapowiada jednak uruchomienie produkcji na większą skalę. Nowe miejsca pracy, w ilości kilkunastu osób, będą w pierwszej kolejności skierowane do mieszkańców Zwierzyńca i okolic.

Z kolei w Lublinie firma planuje zatrudnienia w następujących wydziałach: warzelni, fermentacji, filtracji, rozlewu piwa. Jak również w działach: technicznym, jakości, obsługi klienta, sprzedaży, marketingu oraz w magazynach.

Poszukiwani będą zarówno pracownicy techniczni obsługujący linie produkcyjne, ale również specjaliści ds. produkcji, ds. jakości, elektroautomatycy, osoby odpowiedzialne za kontakt z klientem oraz przedstawiciele handlowi.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (6)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • cxz 23-01-2013, 13:37:
Tyskie nigdy nie będzie lepsze, chociażby ze złotem było
  • Jakub 20-01-2013, 17:04:
Współczuję umiejętności gotowania, podgrzewania. A w ogóle wiesz, kolego czym się różni smażenie na maśle od smażenia na smalcu? Czy nie, takie rzeczy dla was za trudne, na wasze małe mózgi?
  • zxc 20-01-2013, 10:55:
buhaha Jakub jeszcze powiedz, że Ciechan z sokiem jest lepszy od Tyskiem z sokiem to będziesz the beściak ;) Grzańca to obojętnie jakim piwie robię i zawsze mam podobny smak, Ty to chyba sobie je tylko podgrzewasz hehe

Zobacz wszystkie komentarze (6)

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (21 744) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH