Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Cadbury usuwa tłuszcze roślinne (oprócz kakaowego) ze swojej mlecznej czekolady

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 17-08-2009, 15:32

Zarząd Cadbury w Nowej Zelandii zapowiedział, że przy produkcji mlecznej czekolady będzie wykorzystywał jedynie masło kakaowe. Wykluczy z receptury wszelki inny tłuszcz roślinny, w tym olej palmowy.

To wynik nasilonych próśb konsumentów, oburzonych wcześniejszą decyzją Cadbury o zastępowaniu części masła kakaowego olejem palmowym - wynika z wypowiedzi Matthew Oldhama, dyrektora zarządającego Cadbury Nowa Zelandia.

Produkcja rozpocznie się w ciągu kilku tygodni. Jednocześnie zarząd zapowiedział, że cena jednej z najbardziej znanych marek w tym regionie, Cadbury Dairy Milk, się nie zmieni.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WIĘCEJ INFORMACJI

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (24 444) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 267)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH