Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Menadżer Z. Kozuba i Synowie: Zastrzyk finansowy pozwolił nam rozwinąć skrzydła

  • Autor: Łukasz Rawa, portalspozywczy.pl
  • Data: 25-04-2012, 15:18
Menadżer Z. Kozuba i Synowie: Zastrzyk finansowy pozwolił nam rozwinąć skrzydła
Maciej Kozuba, menedżer ds. marketingu i sprzedaży w firmie Z. Kozuba i Synowie

Zastrzyk finansowy pozwolił nam rozwinąć skrzydła, zarówno jeśli chodzi o inwestycje w zwiększenie możliwości produkcyjnych, jak i inwestycje w marketing i PR - mówi w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Maciej Kozuba, menedżer ds. marketingu i sprzedaży w firmie Z. Kozuba i Synowie.

- W jakim kierunku rozwijane będzie portfolio produktów marki Z. Kozuba i Synowie?

- W ostatnim czasie ciężko pracowaliśmy nad koncepcją dalszego rozwoju naszego portfolio. Musieliśmy zdecydować dokąd zmierzamy. Czy nadal kupujemy spirytus, czy też robimy go już sami? Czy robimy tylko czyste alkohole macerowane, czy też będziemy je leżakować? Dopracowanie strategii zajęło nam trochę czasu. Jednak w tej chwili plan na najbliższe kilka lat jest już gotowy. Dzięki temu mogliśmy na nowo podjąć współpracę z sieciami handlowymi na nowych warunkach. Znaczący jest też fakt znalezienia inwestora, który nas wspomaga finansowo.

- Co on oznacza dla firmy?

- Zastrzyk finansowy pozwolił nam rozwinąć skrzydła zarówno jeśli chodzi o inwestycje w zwiększenie możliwości produkcyjnych, jak i inwestycje w marketing i PR. Teraz możemy zrobić to, o czym myśleliśmy od początku działalności, ale brakowało nam na to wystarczająco dużych środków.

- Kim jest inwestor?

- Jest to inwestor prywatny. Trudno określić go mianem inwestora branżowego, gdyż jego portfolio inwestycyjne jest dosyć szerokie. Niemniej, jest pasjonatem wysokiej jakości trunków. Dzięki wsparciu, na przestrzeni ostatniego półrocza na naszym zakładzie wiele się zmieniło. Postawiliśmy halę do leżakowania beczek. W między czasie trafiła do nas pierwsza partia beczek z białego dębu amerykańskiego, do których będziemy lać Starkusa. Po trzech latach leżakowania przemieni się on w whisky. Zresztą, Starka została już kiedyś okrzyknięta „polską whisky", ponieważ metoda jej produkcji jest dokładnie taka sama, musi jedynie spełnić wymóg trzyletniego leżakowania. Obecnie czekamy na drugą partię beczek.

- Kiedy państwa whisky pojawi się na półkach sklepów?

- Pierwsze butelki będzie można kupić za dwa i pół roku.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (1)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • regionalnesmaki 25-04-2012, 21:52:
Od kiedy to Starka leżakuje 3 lata? Starki już się nie wytwarza, leżakowanie trwa 50 lat, więc jesli ktoś zacznie ją wytwarzać dzisiaj, to pierwszy łyczek wypijemy w 2062 roku.

Zobacz wszystkie komentarze (1)

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (24 516) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 267)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH