Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Mniej cukru w burakach

  • Autor: FAMMU/FAPA
  • Data: 29-10-2008, 11:56

Ze względu na niskie temperatury i spore opady deszczu we wrześniu Krajowy Związek Producentów Buraka Cukrowego w Polsce zmniejszył prognozę zawartości cukru do 16,5 proc. - podaje FAMMU/FAPA. Początkowo oczekiwano jej na poziomie 18 proc.

W ubiegłym roku zawartości cukru w korzeniach wyniosła średnio 17,5 proc.

Szacunek produkcji cukru pozostał bez zmian i wynosi 1,3 mln ton. Związek utrzymał także prognozę plonów na 50 t/ha i zbiorów buraków cukrowych na 8,5 mln ton. Według GUS zbiory będą wyższe i wyniosą 9,3 mln ton.

Podobał się artykuł? Podziel się!

CENY HURTOWE

Gorzelnicy nabici w butelkę POPRZEDNI ARTYKUŁ

Gorzelnicy nabici w butelkę

Tyci Grześki na jeden kęs NASTĘPNY ARTYKUŁ

Tyci Grześki na jeden kęs

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (23 228) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH