Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Naukowcy udowodnili wpływ beczki dębowej na jakość wina

  • Autor: Gazeta Wyborcza
  • Data: 29-05-2009, 08:20
Naukowcy udowodnili wpływ beczki dębowej na jakość wina

Skład wina zależy od drewna, z jakiego wykonano dębową beczkę do leżakowania - dowiedli francuscy i niemieccy naukowcy.

Okazało się, że nie dość, iż śladów leżakowania wina w dębowych beczkach jest całkiem sporo, to można dzięki nim zorientować się, z jakiego regionu Francji pochodziło drewno, z którego zbudowano beczkę - czytamy w Gazecie Wyborczej. W pewnych regionach kraju dąb porośnięty był np. takimi, a nie innymi porostami, co znajdowało potem odbicie w leżakującym przez dziesięć lat winie.

WIĘCEJ INFORMACJI

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (22 724) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 663)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH