Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Pierwsze Profesjonalia Piwowarów i Barmanów w Kazimierzu Dolnym

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 09-09-2009, 19:00

18 i 19 września br. (piątek i sobota) w Kazimierzu Dolnym odbędą się Profesjonalia Barmanów i Piwowarów. Będzie to pierwsze i jedyne w Polsce wydarzenie adresowane jednocześnie do grupy piwnych profesjonalistów oraz miłośników piwa. Organizatorzy szacują, że weźmie w nich udział kilka tysięcy osób.

Profesjonalia Piwowarów i Barmanów to pierwsze tego typu wydarzenie, zorganizowane na niespotykaną skalę. Adresowane jest do specjalistów zajmujących się na co dzień warzeniem oraz serwowaniem piwa. W trakcie imprezy piwni eksperci poprowadzą wykłady i prezentacje oraz wezmą udział w dyskusjach i degustacjach, zaś barmani będą rywalizować o tytuł Najlepszego Barmana Profesjonaliów. Spotkanie w Kazimierzu Dolnym to unikalne wydarzenie, które stwarza środowisku piwowarów i barmanów okazję do wymiany doświadczeń, dyskusji oraz nagrodzenia najlepszych. Profesjonalia Piwowarów i Barmanów powstały również z myślą o wszystkich tych, którzy nie zajmują się tematyką piwną zawodowo, ale są wielbicielami i znawcami złotego trunku. Organizatorzy wydarzenia tak zaplanowali program, aby był atrakcyjny zarówno dla profesjonalistów jak i amatorów, za główny cel stawiając sobie stworzenie atmosfery obcowania z magią warzenia piwa.

„Profesjonalia" rozpoczną się od zamkniętej konferencji eksperckiej dla profesjonalistów. Do udziału w wydarzeniu zaproszono największe piwne autorytety. Dzięki współpracy z specjalistami od lat zajmującymi się piwną tematyką przygotowano wykłady podporządkowane trzem głównym zagadnieniom: roli składników w procesie wytwarzania piwa, kulturze picia i serwowania oraz udziałowi człowieka w nowoczesnym systemie warzenia. Najważniejszymi ekspertami odpowiedzialnymi za poszczególne części konferencji są: Krzysztof Kargul, prezes Chmielu Polskiego, specjalista w dziedzinie chmielu, Piotr Dziadkowiec, doświadczony barman i koneser piwa, właściciel Krakowskiej Szkoły Barmanów oraz Eryk Krasoń doświadczony piwowar związany z Grupą Żywiec.

Po zakończeniu części eksperckiej przewidziane jest uroczyste otwarcie Profesjonaliów Piwowarów i Barmanów oraz konkurs dla barmanów. Do walki o tytuł Najlepszego Barmana Profesjonaliów zaproszeni zostaną wybrani barmani, którzy w trzech rundach będą musieli wykazać się profesjonalizmem, zręcznością i umiejętnością pracy pod presją czasu.

WIĘCEJ INFORMACJI

KOMENTARZE: (1)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • Piwosz 25-08-2010, 14:17:
W internecie na oficjalnych stronach Kazimierza widnieje informacja że impreza ta odbędzie się 10-11 września. Więc o co chodzi? Wypadałoby się zdecydować kiedy. Proszę jakąś kompetentną osobę o podanie właściwej daty.

Zobacz wszystkie komentarze (1)

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (23 477) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 267)


Polecane oferty


Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH