Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Piwa z Browaru Sulimar przeszły gruntowny lifting

  • Autor: www.portalspozywczy.pl
  • Data: 06-10-2011, 13:25
Piwa z Browaru Sulimar przeszły gruntowny lifting

Browar Sulimar z Piotrkowa Trybunalskiego, producent piw z linii Cornelius, podjął decyzję o gruntownym liftingu swojej sztandarowej marki. Dzięki temu produkty te mają zmienione etykiety, a jednocześnie w ofercie pojawiły się kolejne gatunki tego trunku.

Trzy zupełnie nowe smaki to: Cornelius Ciemny Pszeniczny, Cornelius Grejpfrut z dodatkiem naturalnego soku oraz Cornelius Koźlak.

Browar Sulimar od momentu podjęcia decyzji o wprowadzeniu na rynek marki Cornelius, główny nacisk w swojej działalności stawia na piwa klasy premium. Celem wprowadzanych obecnie zmian jest umocnienie pozycji piotrkowskiego browaru w piwach wysokogatunkowych oraz zwiększenie sprzedaży za granicą.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (34)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • regionalnesmaki 17-10-2011, 18:35:
Popieram panią przedmówczynię. Polska chęć do oszukiwania i chodzenia na skróty jest widoczna w branży piwnej jak w mało której, nawet mięsna jej nie dorównuje. Sprzedawania bubli w postaci "piw regionalnych" rozlewanych raz tu, raz tam, na różnym składzie czy ulepszanie piw poprzez zmianę butelek czy nalepek na nich to jedyne na co stać polskich oszustów. Powinni oni raczej pojechać na praktyki do Czech, bo najbliżej, żeby zobaczyć jak się wytwarza, sprzedaje prawdziwe piwa regionalne i co znaczy prawdziwy marketing. Może za 10 lat ktoś, coś z tego wyniesie.
  • OBSERWATOR 17-10-2011, 17:12:
Leonie ,od pewnego czasu starasz się wmówić konsumentom na jakiej bazie produkowane są piwa przez Corneliusa.Znając dyrektywę Unii Europejskiej dla piw produkowanych w Polsce.Mogłam Ci wyjaśnić za Twoją pomocą jakim sposobem produkuje Twój reklamowany browar piwa.Ale nie wiesz co posłużyło by mi celem określenia metody.Zadałam podstawowe pytanie na które możesz odpowiedź bez zaglądania do obiektów browaru.A ty jak widać nadal próbujesz społeczeństwu narzucić swoją teorię.To czy próbowałam piwa Corneliusa nie jest istotne .Istotne jest to ,że jak twierdzi Pan "Regionalnesmaki" u nas takowych nie ma szans produkcji.Chyba nie myślisz,że mają tyle linii technologicznych ile marek piw produkują.Od prawie dwu lat wywołujemy na forach browary aby walczyły o oznakowanie swoich wyrobów a choćby jednego wiodącej marki,i co, nici z tego .Prawdą jest ,że nawet Litwa jest bardziej wiarygodna w swoich produktach.Polska jako ten wyjątek sprzedała wszystkie znaczące browary a te które raczkują w swojej działalności robią to tanim kosztem.Czy przynajmniej wiesz skąd twój browar bierze chmiel do produkcji i czy w ogóle go stosuje .Zachowujesz, się jak dzieciak ,który chce wszystkim narzucić swój smak ,styl i swoje postępowanie.A jeśli chodzi o prawdziwe piwa pofatyguj się pojechać do Czech lub Niemiec i spróbować tamtych piw zobaczyć oznaczenia i cenę Dodać należy ,że oni wykorzystują własny potencjał surowcowy .A w Polsce nie ma pewności skąd pochodzi słód a skąd chmiel jeśli jest do jakiegoś piwa dodawany.
  • regionalnesmaki 16-10-2011, 17:19:
Nie spodziewałem się tylu komentarzy pod moim adresem, ale powtórze to, o czym pisałem już wielokrotnie. W POLSCE NIE MA ŻADNEGO REGIONALNEGO PIWA CZY BROWARU.
Są tylko browary lokalne, które wytwarzają raz lepsze, raz gorsze piwa, mogą sobie zmieniać receptury jak im się podoba, zmieniać miejsce produkcji i składniki kiedy chcą.
Czekam na pierwszy w Polsce browar, który pójdzie tą drogą, jaką poszły małe browary niemieckie, czeskie czy belgijskie lub ostatnio angielskie. Defra, czyli brytyjskie ministerstwo rolnictwa już przygotowało wniosek, sporzadzony przez grupę producentów piwa typu (w oryginale) Cast Conditioned Ale. Wniosek dotyczy rejestracji tego rodzaju piwa jako Gwarantowana Tradycyjna Specjalność. Podobnie robili już Belgowie, rejestrując swoje piwa tradycyjne.
Niech pierwszy wyjdzie przed szereg i zarejestruje swój rodzaj piwa jako produkt regionalny np. Piwo Trybunalskie. Cornelius jest w jakimś sądzie z Perłą właśnie o tą nazwę, ale od 2004 roku było dość czasu by zastrzec tą nazwę i ten typ piwa jako produkt regionalny. Cornelius to firma zarządana w nieeuropejskim i nieprofesjonalnym stylu, podobnie jak wszystkie inne browary lokalne w Polsce. Czesi mają Cerną Horę, Piwo Budziejowickie i wiele, wiele, wiele innych piw regionalnych. Niemcy mają swojego Koelsha i Piwo Bawarskie (białe, pszeniczne). Ja wolę kupować więc prawdziwie regionalne, tradycyjne piwa od mądrego Niemca, Czecha, Brytyjczyka czy Belga, bo wiem przynajmniej czego się można spodziewać. W Polsce, kupując piwo nie ma się żadnej pewności czy będzie tak samo smakować jak rok lub nawet dzień temu.
Polska to pod względem piwnym średniowiecze i nie jest to wina tylko dominacji wielkich koncernów.

Zobacz wszystkie komentarze (34)

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (20 478) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 263)


Polecane oferty


Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH