Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Prof. Andrzej Blikle: Nie wykluczam kilkunastoprocentowych podwyżek cen produktów cukierniczych

  • Autor: www.portalspozywczy.pl
  • Data: 22-03-2011, 09:53
Prof. Andrzej Blikle: Nie wykluczam kilkunastoprocentowych podwyżek cen produktów cukierniczych

Ceny produktów cukierniczych mogą wzrosnąć o kilkanaście procent, z powodu wzrostu cen surowca. Wydaje się, że w tym roku cukier już nie stanieje - mówi przewodniczący rady nadzorczej firmy A. Blikle w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl.

- My jeszcze nie podnosiliśmy cen, ale musimy mieć świadomość, że w całej branży pracujemy na bardzo niskich marżach - mówi Andrzej Blikle.

Jego zdaniem, wiele zależy od udziału surowca w kosztach wytworzenia.

- W naszej firmie duży udział mają koszty pracy. Jeśli jednak drożeje cukier czy mąka, to będą musiały także wzrosnąć płace - ocenia Andrzej Blikle.

Zdaniem ekspertów, przyczyną wzrostu cen cukru na giełdach światowych jest mniejsza podaż z powodu klęsk żywiołowych, wzrost zapotrzebowania na cukier, a także spekulacje giełdowe.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (20 478) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 263)


Polecane oferty


Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH