Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Spożywanie czekolady zmniejsza ryzyko udaru

  • Autor: IAR
  • Data: 30-08-2012, 11:20

Szwedzcy badacze z Instytutu Karolinska w Sztokholmie stwierdzili, że spożywanie czekolady zmniejsza ryzyko udaru mózgu - informuje IAR.

Okazuje się, że nie ma znaczenia czy jemy czekoladę ciemną czy jasną.

Badania którym poddano 37 tysięcy mężczyzn i kobiet wykazują, że wystarczy spożywanie tygodniowo dawki 60 gramów czekolady by zmniejszyć ryzyko udaru o 17 procent.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WIĘCEJ INFORMACJI

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (23 885) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH