Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Więcej cukru z Ameryki Centralnej

  • Autor: FAMMU/FAPA
  • Data: 06-12-2008, 20:40

Kraje Ameryki Centralnej wyeksportują o 8,5 proc. więcej cukru w sezonie 2008/09 - informuje FAMMU/FAPA. Wywóz oszacowano na 2,42 mln ton wobec 2,23 mln ton sezon wcześniej. Wzrost eksportu jest możliwy dzięki 5 proc. zwiększeniu produkcji cukru w tym rejonie.

Związek zrzeszający Gwatemalę, Salwador, Nikaraguę, Honduras i Kostarykę oczekuje, że produkcja cukru w tych krajach wyniesie 4,13 mln ton wobec 3,94 mln ton sezon wcześniej.

Związek opublikował także po raz pierwszy w historii prognozę produkcji bioetanolu, którą oszacowano na 150 mln litrów w Gwatemali i 81 mln litrów w Nikaragui.

Podobał się artykuł? Podziel się!

CENY HURTOWE

WIĘCEJ INFORMACJI

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (23 529) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 271)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH