Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

WYDARZENIA/KONFERENCJE

Fachowcy, eksperci, właściciele firm, przedstawiciele kadry zarządzającej, nauki, ekonomiści, ale przede wszystkim ci, dla których branża spożywcza jest ważnym sektorem i kołem napędowym polskiej gospodarki, spotkają się 11 października w Centrum Konferencyjnym Polin w Muzeum Historii Żydów Polskich w Warszawie, gdzie już po raz czwarty odbędzie się konferencja na temat "Jakość i bezpieczeństwo żywności źródłem sukcesu w biznesie".

Eksperci biorący udział w Kongresie Bezpieczeństwa Żywności będą rozmawiać na palące branżę spożywczą tematy: najnowszych regulacji prawnych oraz aktualnego stanu reorganizacji urzędowej kontroli żywności w Polsce; roli nowoczesnej logistyki w łańcuchu dostaw, szczególnie świeżej żywności na dalekie rynki; wykrywalności zafałszowań żywności; szans i zagrożeń związanych z umową CETA; unikalnych innowacyjnych rozwiązań w produkcji pomidorów pod osłonami; doboru opakowań w zależności od produktów i warunków transportu; produkcji świeżych owoców i warzyw spełniających wymogi odbiorców na rynkach światowych.

Kongres będzie okazją do wymiany wiedzy i doświadczeń w zakresie bezpieczeństwa żywności, nowych technologii, dostępu do rynku, globalnej logistyki, eksportu na rynki zagraniczne oraz standardów prywatnych i publicznych.

Kongres jest organizowany przez IFS Office Central & Eastern Europe we współpracy z SGGW, Biurem Promocji Jakości oraz światowej organizacji logistycznej CSCMP Poland.

Partnerami merytorycznymi debat są min.takie organizacje: Polska Federacja Producentów Żywności, Polska Organizacja Handlu i Dystrybucji, Związek Sadowników RP, Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego, Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków KUPS, Agencja Rynku Rolnego, Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego, Krajowa Rada Drobiarstwa, , Agencja Rozwoju Mazowsza S.A, Polska Izba Opakowań, Polsko-Chińska Izba Gospodarcza, Krajowa Izba Gospoidarcza Przemysłu Spożywczego i Opakowań, Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego, Rada Rozwoju Handlu Hongkongu (HKTDC).

Szczegółowy program Kongresu i warunki uczestnictwa: www.foodcongress.org/ 

Współpraca: p. Aleksandra Tokarz; tel: +48 722 222 928, ifs-poland@ifs-certification.com 

POLECAMY W SERWISACH

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.