Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

WYDARZENIA/KONFERENCJE

Fachowcy, eksperci, właściciele firm, przedstawiciele kadry zarządzającej, nauki, ekonomiści, ale przede wszystkim ci, dla których branża spożywcza jest ważnym sektorem i kołem napędowym polskiej gospodarki, spotkają się 11 października w Centrum Konferencyjnym Polin w Muzeum Historii Żydów Polskich w Warszawie, gdzie już po raz czwarty odbędzie się konferencja na temat "Jakość i bezpieczeństwo żywności źródłem sukcesu w biznesie".

Eksperci biorący udział w Kongresie Bezpieczeństwa Żywności będą rozmawiać na palące branżę spożywczą tematy: najnowszych regulacji prawnych oraz aktualnego stanu reorganizacji urzędowej kontroli żywności w Polsce; roli nowoczesnej logistyki w łańcuchu dostaw, szczególnie świeżej żywności na dalekie rynki; wykrywalności zafałszowań żywności; szans i zagrożeń związanych z umową CETA; unikalnych innowacyjnych rozwiązań w produkcji pomidorów pod osłonami; doboru opakowań w zależności od produktów i warunków transportu; produkcji świeżych owoców i warzyw spełniających wymogi odbiorców na rynkach światowych.

Kongres będzie okazją do wymiany wiedzy i doświadczeń w zakresie bezpieczeństwa żywności, nowych technologii, dostępu do rynku, globalnej logistyki, eksportu na rynki zagraniczne oraz standardów prywatnych i publicznych.

Kongres jest organizowany przez IFS Office Central & Eastern Europe we współpracy z SGGW, Biurem Promocji Jakości oraz światowej organizacji logistycznej CSCMP Poland.

Partnerami merytorycznymi debat są min.takie organizacje: Polska Federacja Producentów Żywności, Polska Organizacja Handlu i Dystrybucji, Związek Sadowników RP, Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego, Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków KUPS, Agencja Rynku Rolnego, Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego, Krajowa Rada Drobiarstwa, , Agencja Rozwoju Mazowsza S.A, Polska Izba Opakowań, Polsko-Chińska Izba Gospodarcza, Krajowa Izba Gospoidarcza Przemysłu Spożywczego i Opakowań, Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego, Rada Rozwoju Handlu Hongkongu (HKTDC).

Szczegółowy program Kongresu i warunki uczestnictwa: www.foodcongress.org/ 

Współpraca: p. Aleksandra Tokarz; tel: +48 722 222 928, ifs-poland@ifs-certification.com 

POLECAMY W SERWISACH