Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

WYDARZENIA/KONFERENCJE

Kolejna edycja spotkania branżowego organizowanego przez Związek Polskie Mięso: ,,Bezpieczeństwo żywności – nadzór, podział kompetencji oraz doświadczeń we współpracy pomiędzy służbami weterynaryjnymi a przetwórcami”. Spotkanie jest platformą do dyskusji na temat bieżących wyzwań i problemów branży mięsnej dla przedstawicieli zakładów oraz inspekcji weterynaryjnej.

Patronat honorowy nad tym wydarzeniem objął: Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Główny Lekarz Weterynarii.

ZAKRES TEMATYCZNY PANELI DYSKUSYJNYCH:

jakie wyzwania przynosi branży mięsnej 2018 rok?
czy wegetarianizm może stanowić zagrożenie dla branży mięsnej?
czego w 2018 roku na swoim talerzu będzie poszukiwał ,,Kowalski” – trendy, przewidywania i prognozy
higiena w zakładzie mięsnym – wyzwania i zadania
ASF, ptasia grypa, ubój religijny, guzowata choroba skóry u bydła - przed jakimi zagrożeniami epizootycznymi stanie branża?
ASF – kompartment i kategoryzacja zakładów – postępy?

Spotkanie odbędzie się w dniach 27-28.02.2018 w Hotelu Zamek Ryn.

POLECAMY W SERWISACH