REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA
REKLAMA
WYDARZENIA/KONFERENCJE

Kalifornijskie Stowarzyszenie Producentów Migdałów organizuje warsztaty skierowane do przemysłu ciastkarskiego, cukierniczego i czekoladowego. Spotkania w Warszawie i Krakowie oraz Poznaniu poprowadzą eksperci z USA.

Organizator:

Przedstawicielstwo Kalifornijskiego Stowarzyszenia Producentów Migdałów (Almond Board of California) w Polsce: Made in PR

    Polska 02-508 Warszawa, ul. Puławska 39 lok 85
  • tel.:
  • email:

Celem warsztatów jest ukazanie potencjału migdałów kalifornijskich oraz możliwości ich zastosowania w produktach ciastkarskich, cukierniczych i czekoladowych. Mowa będzie o zdrowotnych właściwościach migdałów kalifornijskich oraz technicznych aspektach produktu: normach i gatunkach, postaciach i odmianach oraz sposobach wykorzystania poszczególnych ich rodzajów w przetwórstwie.

Organizatorzy szacują, że w spotkaniach weźmie udział ponad 100 przedsiębiorstw z sektora przemysłu ciastkarskiego, cukierniczego i czekoladowego. Szkolenia skierowane są do firm regionalnych i ogólnopolskich. Wśród zaproszonych gości znaleźli się dystrybutorzy, importerzy, stowarzyszenia branżowe i media.

Terminy warsztatów:
Warszawa - 11 kwietnia
Kraków - 12 kwietnia
Poznań - 14 kwietnia

Organizator:
Przedstawicielstwo Kalifornijskiego Stowarzyszenia Producentów Migdałów (Almond Board of California) w Polsce:
Made in PR
Monica Ponce-Jakubowska
Tel.: 22/ 646 00 10
e-mail: m.ponce@madeinpr.pl

POLECAMY W SERWISACH