Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Dodatki: Kierunek na oryginalne kreacje

  • Autor: Roman Wieczorkiewicz
  • Data: 08-05-2012, 13:10
Dodatki: Kierunek na oryginalne kreacje

Do wyrobu wędlin oprócz mięsa używa się m.in. osłonek i substancji dodatkowych. To potężny rynek, który podlega takim samym prawom jak inne: liczy się rachunek ekonomiczny i oczekiwania odbiorców.

Dalsza część artykułu (96%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi „Strefa premium”. Kliknij tutaj aby się zalogować lub zarejestruj konto.

Kliknij tutaj, aby zobaczyć szczegółowe informacje o "Strefie premium". Aktualna oferta cenowa jest dostępna tutaj.

* Oferta specjalna jest skierowana do osób i podmiotów, które posiadają lub jednocześnie wykupią prenumeratę czasopisma "Rynek Spożywczy". Aktualne warunki oferty są dostępne na stronie z cennikiem usług.

** Oferta rabatowa jest skierowana do osób i podmiotów zamawiających więcej niż jeden abonament Strefy Premium. Aktualne warunki oferty są dostępne na stronie z cennikiem usług.

NASTĘPNY ARTKUŁ

Smak standaryzacji

KOMENTARZE: (2)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • nedpolams@op.pl 07-06-2012, 09:18:
Jest to alternatywa ale pozostaje pytanie zasadnicze jak to powinno wyglądać praktycznie. Najprostszym sposobem może być następująca klasyfikacja zawartość mięsa.
Wyroby należy układać w grupach zawartości mięsa w mięsie i wyrobach , od lewej 80% ,60%,40%,20% , 1%. I konsument nie będzie musiał studiować składu , wody , dodatków,ulepszaczy poprawiających wchłanianie wody.
A jak konsument będzie chciał zjeść produkt gwarantowany to kupi połówkę świni , trochę cielęciny i zrobi sobie to co lubi jak i ja czynię od dłuższego czasu.
  • 65779 12-05-2012, 19:24:
"wzmacnia fakt, że wiele produktów finalnych sprzedawanych jest z tzw. lady. Konsument często nie czyta wówczas informacji, które sprzedawcy mają obowiązek umieszczać w widocznym miejscu. Nie ma też możliwości zapoznać się ze składem produktów później, gdyż kupuje je na wagę"

Dlatego skład powinien być podany zawsze w na tabliczce z ceną, czcionką taką samą jak cena. Do tego skład powinien być drukowany razem z ceną, wagą i datą zakupu produktu na stoisku.

Zobacz wszystkie komentarze (2)

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (24 798) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 330)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH