Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Rozwój kapitału ludzkiego w przedsiębiorstwach branży mięsnej

  • Autor: www.inwestel.pl - artykuł sponsorowany
  • Data: 13-05-2010, 12:53

Po raz pierwszy tak duży projekt szkoleniowy, skierowany do branży mięsnej, uzyskał dofinansowanie. Wartość projektu to prawie milion złotych. Obejmuje on przeszkolenie 561 pracowników z całej Polski ( 144 sprzedawców i sprzedawczyń, 72 kierowników i koordynatorów sklepów, 120 pracowników produkcyjnych, 90 handlowców, 90 technologów i 45 menedżerów)i potrwa do końca maja 2011 roku.

Zajęcia odbywać się będą głównie w Warszawie, w Centrum Szkoleniowym Przetwórstwa Mięsnego, ale również w 4 innych województwach: małopolskim, wielkopolskim, łódzkim, kujawsko-pomorskim. W terenie prowadzone będą głównie zajęcia sprzedażowe skierowane do sprzedawców sklepów mięsnych. Dofinansowanie z funduszy Unii Europejskiej, daje możliwość szerszego uczestnictwa w szkoleniach wszystkim firmom działającym w branży mięsnej. Uczestnicy mają zapewnione materiały szkoleniowe, wyżywienie a w wypadku niektórych szkoleń, również noclegi. Zajęcia prowadzone będą przez doświadczonych trenerów, co gwarantuje wysoki poziom szkoleń.

"AKADEMIA MENEDŻERA"

Wyjątkowe szkolenie o cyklicznym charakterze. Uczestnicy przechodzą 5 cykli dwudniowych szkoleń. Każda sesja obejmuje inne zagadnienia, które, zdaniem prowadzących, powinien znać dobry menedżer średniego i wyższego szczebla. Będą to między innymi zagadnienia z zarządzania i marketingu (planowanie strategiczne podzielone na część analityczną - analiza ilościowa, popytu, jakościowa nabywców, sytuacji konkurencyjnej, pozycji rynkowej; część projektową, prognostyczną i kontrolną), finansów (analiza finansowa wyników firmy) oraz zarządzania czasem, zespołem, budowanie pozycji lidera, motywacja pracowników, budowanie wizerunku firmy, zarządzanie kryzysem.

"AKADEMIA TECHNOLOGA"

Trzydniowe szkolenie dla technologów. Wbrew specjalizacji zawodowej, program nie będzie obejmował zagadnień z technologii przetwórstwa mięsa, bo zakładamy, że wszyscy uczestnicy świetnie znają te zagadnienia. To, co postaramy się przekazać w ciągu tego szkolenia to zagadnienia z dziedziny współpracy w zespole, motywacji, zarządzania projektami, oraz optymalizacji produkcji.

"SZKOLENIA HANDLOWCÓW"

Jednodniowe warsztaty dla handlowców. Dobrze przygotowana oferta handlowa, odpieranie zarzutów wysokich cen, czy wytworzenie specjalnej więzi z klientem, to tylko część zagadnień, które powinien poznać dobry handlowiec.

"SPRZEDAŻ I OBSŁUGA KLIENTA - DLA SPRZEDAWCÓW"

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (20 288) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 271)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH