Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Tylko nowe technologie

  • Autor: Łukasz Rawa
  • Data: 08-05-2012, 13:13
Tylko nowe technologie

Tytus Czyżewski zalecał kochać maszyny elektryczne, nie kobiety. Aby zdobyć najnowocześniejsze z nich, trzeba mieć obecnie wysoką pozycję na rynku i duży zakład. Sprzedawcy nie mają wątpliwości - szefowie firm mięsnych chcą w tym roku inwestować w innowacyjne urządzenia.

Dalsza część artykułu (96%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi „Strefa premium”. Kliknij tutaj aby się zalogować lub zarejestruj konto.

Kliknij tutaj, aby zobaczyć szczegółowe informacje o "Strefie premium". Aktualna oferta cenowa jest dostępna tutaj.

* Oferta specjalna jest skierowana do osób i podmiotów, które posiadają lub jednocześnie wykupią prenumeratę czasopisma "Rynek Spożywczy". Aktualne warunki oferty są dostępne na stronie z cennikiem usług.

** Oferta rabatowa jest skierowana do osób i podmiotów zamawiających więcej niż jeden abonament Strefy Premium. Aktualne warunki oferty są dostępne na stronie z cennikiem usług.

KOMENTARZE: (8)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • Grześ 11-09-2012, 10:29:
Stan ale to nie tylko producenci są winni takiemu stanowi rzeczy. Popatrz na klientów, którzy buszując po marketach, trafiają na stoisko miesne i chca kupic jak najtaniej, najlepiej jeszcze szynke z promocji za pol ceny! :) Mysle, ze to co piszesz, ze zbyt mialyby wyroby tradycyjne, nie jest do konca prawdziwe. Byłyby one zwyczajnie zbyt drogie w stosunku do wytwarzanych "nowoczesnymi" metodami. Owszem, bogaci pewnie woleli by kupic takie, ale zwykłe "szaraczki" pozwoliłyby sobie na nie jedynie na specjalne okazje, a na co dzień zajadałyby się dalej taniochą. Niestety, jesli z kilograma miesa jeden producent zobi 0,8 kg szynki tradycyjnej a drugi 1,6 kg "nowoczesnej" to cena musi być inna ;)
  • Tomek 11-09-2012, 10:23:
Do ŁM - zwróć uwagę, że jest napisane, o czasie obróbki, nie gotowania. Potężne zakłady często wykorzystują półprodukty w mrożonych bryłach, najczęściej o wymiarach pojemnika Euro 60x40 cm, na np 20 cm. Samo rozmrożenie kilkuset kilogramów, czy kilku ton takich produktów w kotle może zająć kilka godzin. Zakładając że są to wyroby takie jak np golonki, flaki, które długo się gotuj, przy tradycyjnym gotowaniu to podany czas ~ 7-8 godzin jest całkiem realny. Nie możesz tego porównywać do domowej kuchni, gdzie wyciagniesz kilogram swiezego miesa, wrzucisz do garnka na gaz i gotujesz godzine! :)
  • podpora 10-09-2012, 12:56:
Ja to mam takie inne pytanie: co to znaczy "STABILNY RYNEK" i czy kiedykolwiek jakiś rynek był stabilny ! uśmiech po pachy :)

Zobacz wszystkie komentarze (8)

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (22 451) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH