Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Bogusław Barański nie jest już dyrektorem klastra mięsnego

  • Autor: Łukasz Rawa, portalspozywczy.pl
  • Data: 17-02-2011, 12:42
Bogusław Barański nie jest już dyrektorem klastra mięsnego
Na fot. Bogusław Barański, dyrektor Polskiego Klastra Mięsnego

Polski Klaster Mięsny szuka obecnie nowego dyrektora zarządzającego. Dotychczas stanowisko pełnił Bogusław Barański, który od samego początku koordynował prace rozwojowe tej pierwszej inicjatywy klastrowej w polskiej branży mięsnej. - Nasze drogi się rozeszły - kwituje rozstanie z klastrem Barański.

Jak ustalił portalspozywczy.pl obowiązki dyrektora zostały tymczasowo podzielone pomiędzy członków zarządu Polskiego Klastra Mięsnego. Jak zapewnia osoba blisko związana z funkcjonowaniem klastra - praca przebiega bez zakłóceń. Trwają jednak poszukiwania następcy Barańskiego.

W tej chwili w skład Polskiego Klastra Mięsnego wchodzą firmy: Pekpol Ostrołęka, Peklimar, ZM Wierzejki, ZM Niewieścin i ZM Zyguła.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (6)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • kubasiewicz krzysztof 20-02-2011, 04:27:
w ten weekend cena bochenka chleba 1 kg wzrosła do 5 zl.Cena skupu zywca wieprzowego wynosi 3 zł za 1kg!Spekulację w branży miesnej widoczne gołym okiem..Jak nie będzie chleba w Polsce, to Polacy bedą jedli wieprzowię bo tańsza...Ja też wolę kotleta schabowego niż pajdę chleba!!!
Działanie spekulacyjne w branży miesnej widoczne gołym okiem.Ekonomicznie uzasadniona cena wieprzowiny w skupie to 6-8 zł za 1 kg żywca wieprzowego bez obniżek.
  • Do branżowca 19-02-2011, 09:57:
Akurat producent parówek o ltórym mówisz nie jest dobrym przykładem. Na rynku potrzebne są nowe pomysły, a to jest akurat producent bez pomysłów i najwiekszy kopista w branży, nie wiem czy wymyślił chociaż jeden swój produkt wszystkie kopiuje. A nie wymylił jeden parówki tęczowe. Jedni mówią, że teczowe bo zawierają całą chemię branży, inni że tak pieknie pleśnieją. A resztę kopiują.
  • kubasiewicz krzysztof chłop 19-02-2011, 08:40:
błedna polityka polskiego rządu wobec producentów wieprzowiny zaowocowała spadkiem ceny żywca w skupie poniżej 3 zł za kg żywca.Ta cena nie jest wynikiem rachunku ekonomicznego ,lecz działaniami spekulacyjnymi na ogromną skalę.Producenci swin wybijają stada matczyne likwiduję lub ograniczają produkcję.Dowodem na to jest magazynowanie w chłodniach przez Polske milionów ton półtusz wieprzowych,z powodu wzrostu uboju świń.Niektóre państwa przeniosły do polski produkcję świn jak np Dania(Poldanol)z powodu zatrucia środowiska przez gnojowicę.Inne państwa dotują export mięsa wieprzowego(Dania,Niemcy)do Polski,co powoduje dalszy spadek produkcji miesa wieprzowego w Polsce.Cena ekonomicznie uzasadniona zywca wieprzowego w Polsce to 6-8 zł za kg żywce przy kosztach produkcji około 5-6 zł za 1 kg żywca.

Zobacz wszystkie komentarze (6)

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (21 946) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 271)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH