Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Branża mięsna łączy się w klastry

  • Autor: Puls Biznesu
  • Data: 04-04-2011, 08:03
Branża mięsna łączy się w klastry
Witold Choiński, prezes Związku Polskie Mięso

Małe i średnie firmy mięsne łączą siły tworząc branżowe klastry. Jeden z nich powstanie na Śląsku. Chęć udziału w projekcie zgłosiło m.in. 17 firm rzeźniczo-wędliniarskich, a także Uniwersytet Śląski w Katowicach - pisze Puls Biznesu.

Koordynatorem projektu jest Grzegorz Miketa, dyrektor Śląskiego Cechu Rzeźników i Wędliniarzy w Katowicach. W planach są wspólna kampania reklamowa i wystawiennictwo na targach. Uruchomienie projektu zależy od pozytywnego rozpatrzenia wniosku o dofinansowanie go z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego.

Również przy wsparciu funduszy unijnych ma powstać drugi - ogólnopolski klaster mięsny. Koordynatorem jest Witold Choiński, prezes związku Polskie Mięso.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (1)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • lila 07-04-2011, 12:40:
(...)
sporo informacji w tej tematyce

Zobacz wszystkie komentarze (1)

PARTNERZY SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (20 969) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 263)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH