Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Brytyjskie kurczaki nafaszerowane wieprzowiną i wołowiną

  • Autor: rp.pl
  • Data: 05-06-2009, 12:19

Nie tylko w Polsce żywność jest fałszowana. Brytyjska Food Standards Agency wykryła w kurczakach sprzedawanych w brytyjskich restauracjach proteiny z proszkiem wołowym i wieprzowym - podał portal rp.pl.

Na Wyspie producenci mogą legalnie dodawać do kurczaków wodę. Muszą jednak wymienić ją jako składnik gdy jej zawartość w mięsie przekracza 5 procent. Zazwyczaj nadmiar wody powoduje, że wycieka ona z mięsa. Jednak dzięki proteinom mięso zatrzymuje więcej wody. Daje to możliwość wyższego zarobku przy sprzedaży go detalistom - informuje rp.pl.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (22 820) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 271)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH