Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Chrzanowska Manufaktura Wędlin z certyfikatem „Doceń Polskie”

  • Autor: pr
  • Data: 20-08-2015, 13:41

Pięć produktów Chrzanowskiej Manufaktury Wędlin otrzymało certyfikat Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”, którego patronem jest Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Godłem promocyjnym wyróżnione zostały: Frankfurterki surowe wędzone z szynki, Szynka Krucha z Chrzanowa, Szynka Krucha z Chrzanowa upieczona, Kiełbasa Krucha z Chrzanowa drobiowa oraz Kiełbasa Krucha z Chrzanowa wieprzowa. Szynka Krucha z Chrzanowa została także wyróżniona tytułem TOP Produkt.

 Wędliny z Chrzanowskiej Manufaktury Wędlin z sukcesem przeszły dwa etapy programu „Doceń polskie”. Zgłoszone produkty zostały sprawdzone pod względem „polskiego akcentu”, czyli tradycyjnej receptury, bazowaniu na rodzimych składnikach i produkcji na terenie Polski.

Drugim etapem był audyt przeprowadzony we współpracy ze Stowarzyszeniem Rzeźników i Wędliniarzy RP, Związkiem Polskie Mięso, Unią Pracodawców i Producentów Przemysłu Mięsnego oraz Fundacją Klubu Szefów Kuchni. Eksperci z branży spożywczej oceniali zgłoszone produkty pod względem smaku, wyglądu i stosunku jakości do ceny. W wyniku dwuetapowej weryfikacji godło „Doceń Polskie” przyznane zostało pięciu produktom z oferty CHMW.

Eksperci wyróżnili: Frankfurterki surowe wędzone z szynki, Szynkę Kruchą z Chrzanowa, Szynkę Kruchą z Chrzanowa upieczoną, Kiełbasę Kruchą z Chrzanowa drobiową oraz Kiełbasę Kruchą z Chrzanowa wieprzową. Szynka Krucha z Chrzanowa uzyskując maksymalna liczbę punktów dodatkowo otrzymała tytuł TOP Produkt.

 


- To, że nasze wyroby zostały docenione przez branżowych ekspertów, potwierdza, że dzięki naszej dbałości o jakość i smak, wędliny z Chrzanowa zdobyły liczące się miejsce na rynku - powiedział Krzysztof Kania, Prezes Zarządu Chrzanowskiej Manufaktury Wędlin.

 


Wędliny z Chrzanowa są wytwarzane wyłącznie z wyselekcjonowanego surowca, w oparciu o dobrą rzemieślniczą praktykę wędliniarską. Produkty swój wyjątkowy smak i aromat zawdzięczają unikatowych recepturom oraz specjalnej technologii stosowanej w Chrzanowskiej Manufakturze Wędlin.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (1)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • bb 21-08-2015, 10:05:
Dobre polskie didatki: glukoza, cytryniany. Geatulacje !!!!

Zobacz wszystkie komentarze (1)

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (22 785) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 330)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH