Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Czechy: spadek produkcji drobiu i wieprzowiny

  • Autor: FAMMU/FAPA
  • Data: 05-11-2008, 11:03
Czechy: spadek produkcji drobiu i wieprzowiny

Według czeskiego urzędu statystycznego (CSU), produkcja w sektorze mięsa w trzecim kwartale 2008 r. była o 3 proc. niższa w porównaniu do analogicznego okresu ub. roku.

Produkcja mięsa drobiowego obniżyła się o 2 proc. na przestrzeni roku, a wieprzowiny wyprodukowano o 4,8 proc. mniej niż w okresie lipiec-wrzesień ub. roku.

Oba gatunki mięsa stanowiły odpowiednio ok. 52 proc. i 35 proc. w całkowitej produkcji mięsa w Czechach w opisywanym okresie - informuje FAMMU/FAPA.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNERZY SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze



POLECAMY W SERWISACH