Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Czeski sektor mięsny coraz słabszy

  • Autor: FAMMU/FAPA
  • Data: 13-02-2012, 12:43

W 2011 roku produkcja mięsa w Czechach obniżyła się kolejny rok z rzędu - podaje FAMMU/FAPA na podst.: Czech Statistical Office.

Spadkowy trend w produkcji utrzymuje się od 2004 roku, tj. od przystąpienia tego kraju do Unii Europejskiej.

W minionym roku Czesi wyprodukowali łącznie 505,4 tys. ton mięsa, czyli o 6,2 proc. mniej niż w 2010 roku. Produkcja mięsa wołowego i cielęcego obniżyła się o 2,9 proc. do 72,1 tys. ton, natomiast wytwórczość mięsa wieprzowego zmniejszyła się o 4,7 proc. do 262,9 tys. ton.

Największy spadek produkcji odnotowano jednak w przypadku drobiu (9,6 proc. do 170,1 tys. ton).

Podobał się artykuł? Podziel się!

WIĘCEJ INFORMACJI

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (22 463) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 270)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH