Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Dr. Oetker chce przekonać konsumentów o jakości pizzy mrożonej. Wprowadza nową markę

  • Autor: Jakub Szymanek / portalspozywczy.pl
  • Data: 07-03-2017, 11:43
Dr. Oetker chce przekonać konsumentów o jakości pizzy mrożonej. Wprowadza nową markę
fot. shutterstock

- Zmieniło się nastawienie Polaków do pizzy mrożonej. Nie kupuje się jej już tylko dla szybkości przygotowania, ale też, a nawet przede wszystkim, dla dobrego smaku – mówi serwisowi portalspozywczy.pl Joanna Olender, Senior Product Manager marki Dr. Oetker.

Coraz mocniej swoją pozycję na rynku spożywczym umacnia pizza mrożona. Fakt, że pizza dawno temu dołączyła do stałych pozycji w menu Polaków, to jednak najczęściej społeczeństwo decydowało się na wizytę w restauracji, zamówienie pizzy z dostawą do domu lub samodzielne wykonanie „krok po kroku” w domowym zaciszu. Ogromnym plusem przemawiającym za pizzą mrożoną jest jej szybkie przygotowanie.

- Pizza mrożona to jedna z niewielu kategorii, która od dłuższego czasu wykazuje tendencję wzrostową. Rynek pizzy mrożonej jest perspektywiczny, a dzieje się tak za sprawą dwóch aspektów. Pierwszym jest zanik sezonowości, bowiem konsumenci są skłonni spożywać pizzę nie tylko w miesiącach chłodniejszych, ale przez cały rok. Drugą kwestią jest gotowość konsumentów do kupna pizzy mrożonej ze względu na wygodę i szybkość przygotowania swojej ulubionej potrawy. W momencie kiedy produkt spełnia ich oczekiwania smakowe i jakościowe, chcą to robić po prostu częściej – tłumaczy Joanna Olender, Senior Product Manager marki Dr. Oetker.

Niewątpliwie pizza mrożona staje się jednym z najbardziej lubianych dań wśród konsumentów. Dawniej była postrzegana jako produkt gorszej jakości i w ocenie wielu osób nie dorównywała tej z pizzerii. Teraz zdecydowanie zmienia się to na plus.

- W przypadku pizzy kluczowym elementem jest jej ciasto, co stało się sekretem sukcesu Guseppe. Dodatkowo staramy się, by jakość i ilość składników była na najwyższym poziomie. Konsumenci docenili smak Guseppe, dzięki czemu zmieniło się nastawienie Polaków do pizzy mrożonej. Nie kupuje się jej już tylko dla szybkości przygotowania, ale też, a nawet przede wszystkim, dla dobrego smaku – ocenia Olender.

Rosnąca popularność pizzy mrożonej przekłada się na rozwój firm specjalizujących się w jej produkcji. Marka Dr. Oetker dostrzegając w tym kierunku potencjał, zdecydowała się poszerzyć swoją ofertę o nową pozycję.

- Nowością w naszym portfolio jest pizza Feliciana nawiązująca smakiem i wyglądem do typowo włoskich pizz, znanych z małych kameralnych pizzerii. Felicianą chcemy przekonać konsumentów o porównywalnej jakości pizzy mrożonej do tej znanej z pizzerii. Cechą charakterystyczną nowej Feliciany jest cienkie i chrupiące ciasto z zakwasem i lekko grubszymi rantami. Konsumenci będą mogli delektować się czterema nowymi pysznymi smakami: Prosciutto e Pesto, Quattro formaggi, Prosciutto e Spinaci oraz Salame e Chorizo – uzasadnia Senior Product Manager marki Dr. Oetker.

Feliciana – najnowsza propozycja marki Dr. Oetker – swoją premierę będzie mieć w marcu tego roku. 

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE: (4)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • Marcin 03-04-2017, 15:34:
Najlepsza gotowa pizza jaka jest, to w Biedrze "Donatello" w wydaniu Carbonara. Da się zjeść i smakuje jak taka pizza. Pozostałe bez względu na markę, to chłam i dziadostwo, które nie zasługuje nawet na nazwę "placek w stylu pizza".
  • Donald Tusk 20-03-2017, 20:22:
Właśnie skończyłem jeść tą z chorizo. Ogólnie to nie polecam. Jest po prostu słaba. Po samym składzie można wywnioskować, że ten zakwas jest przekłamany, a samo ciasto jest tym samym co w Ristorante tylko z okłamywaczem zapachowym.

Wyrazistość samej pizzy jest nawet gorsza niż Ristorante.

Jadłem prawie wszystkie mrożone pizze jakie są na rynku - dr. Oetker ma ten problem, ze ich ciasto czy to w Guseppe, Ristorante czy w Felicianie jest po prostu SŁABE i MDŁE.

Ze wszystkich pizz jakie jadłem polecam to Papa Pedro z Biedronki (salami), z kozim serem - moim zdaniem to najlepsze pizze mrożone jakie są do kupienia
oraz pizze z Tesco (mozzarella) - specyficzny smak ciasta i wyrazisty sos pomidorowy
  • Anda 09-03-2017, 20:10:






















Gdzie się podziała pizza Ristorante- funghi Dr.Oetker-najlepsza z najlepszych na cieniutkim cieście?Była rozchwytywana,inne zalegają w zamrażarkach.


Zobacz wszystkie komentarze (4)

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (24 812) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 271)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH