REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Drobiarze i sieci handlowe muszą zmniejszyć liczbę zakażeń o 10 proc.

  • Autor: TVP
  • Data: 06-01-2011, 20:52

Prawie 2/3 sprzedawanych w Wielkiej Brytanii kurczaków jest skażonych bakteriami z rodzaju Campylobacter. Skutkuje to każdego roku ponad 300 tys. zachorowań i około setką zgonów – informuje „tvp“.

REKLAMA

Dlatego Brytyjska Agencja Standaryzacji Żywności wyznaczyła dla branży drobiarskiej i największych sieci handlowych cel - zmniejszenie liczby zakażeń o 10 proc.

Najczęściej do zakażenia dochodzi przez spożycie niedogotowanego lub niedopieczonego drobiu. Drobiarze oceniają, że cel postawiony przez Agencję mogą zrealizować w ciągu 4 lat.

WIĘCEJ INFORMACJI

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

REKLAMA
REKLAMA
PARTNER SERWISU
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (28 533) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 664)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH