Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Drobimex o inwestycjach i planach na 2018 rok

  • Autor: AT/portalspozywczy.pl
  • Data: 08-01-2018, 15:07
Drobimex o inwestycjach i planach na 2018 rok
Klaus Roppel, prezes Drobimex Sp. z o.o., fot. Drobimex

- Najważniejszym wydarzeniem 2017 roku było dla nas ukończenie rozbudowy i modernizacji zakładu drobiarskiego w Szczecinie Dąbiu. Szczególnie dumni jesteśmy z zastosowania najnowocześniejszej technologii pakowania, dzięki której otwierają się przed nami nowe możliwości eksportowe - mówi w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Klaus Roppel, prezes Drobimex Sp. z o.o.

W ocenie prezesa firmy Drobimex najważniejszym wydarzeniem 2017 roku było w firmie ukończenie rozbudowy i modernizacji zakładu drobiarskiego w Szczecinie Dąbiu.

- Szczególnie dumni jesteśmy z zastosowania najnowocześniejszej technologii pakowania, dzięki której otwierają się przed nami nowe możliwości eksportowe. Cieszy nas to tym bardziej, iż popyt zagraniczny na nasze produkty stale rośnie, już teraz wynosząc ok. 1800 ton mięsa miesięcznie - mówi.

Roppel przypomina, że w 2017 roku Drobimex ukończył także trwający prawie trzy lata proces inwestycyjny, który kosztował ponad 200 mln złotych.

- Była to największa w historii firmy inwestycja, w ramach której w zakładzie produkcyjnym w Szczecinie Dąbiu otworzono nową halę wyposażoną w najnowocześniejszą w Polsce linię technologiczną schładzania kurcząt, nową linię dzielenia, mroźnię oraz halę konfekcji i magazynowania ze specjalistycznymi stacjami dokującymi, a w zakładzie produkcyjnym w Goleniowie nową halę wyposażoną w nowoczesną linię plasterkowania i pakowania wędlin oraz magazyn produktów gotowych. Po rozbudowie powierzchnie obu zakładów zwiększyły się o ponad 9 tysięcy mkw. - dodaje.

Jeśli chodzi o produkty, w 2017 roku Drobimex wprowadził na rynek nową linię wędlin plastrowanych Drobiowe Specjały.

- Linia zawiera łącznie 11 rodzajów wędlin, w tym aż 8 certyfikowanych produktów bezglutenowych. O kolejny produkt – Drobisiową Szyneczkę z kurcząt - została poszerzona popularna wśród dzieci linia Drobisie. Pierś maślana, Pieczeń z papryką, Kiełbasa Złotopolska, czy Kiełbasa Podsuszana – to tylko niektóre przykłady innych nowości, jakie w 2017 roku zostały wprowadzone na rynek przez firmę Drobimex. Co sezon grillowy firma przedstawia również nową ofertę wędlin i mięsa na grilla. Nieustannie poszerzamy także ofertę produktów bezglutenowych - mówi prezes.

Jakie są plany firmy Drobimex na 2018 rok?

- Celem firmy na rok 2018 jest zwiększenie wielkości uboju do 1 mln kurczaków tygodniowo oraz zapewnienie odpowiedniej sprzedaży wyprodukowanych produktów zarówno w kraju, jak i zagranicą - mówi Klaus Roppel.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNERZY SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (17 182) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 263)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH