Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Dwa trendy na rynku wędlin

  • Autor: ŁR, portalspozywczy.pl
  • Data: 20-06-2011, 13:41

Stale śledzimy oraz analizujemy obecne na mięsnym rynku tendencje i decyzje konsumenckie. Od pewnego czasu bardzo wyraźnie rysują się dwa trendy - mówi serwisowi portalspozywczy.pl Dominika Rąba, z-ca dyrektora ds. sprzedaży w ZPM Henryk Kania.

Pierwszy z trendów to coraz częstsze sięganie przez konsumenta po pakowane produkty i odejście od wędlin i innych przetworów sprzedawanych na wagę. - Drugi trend to poszukiwanie przez konsumenta produktów mięsnych, które mogą być przechowywane poza ciągiem chłodniczym, z długim terminem ważności. W naszej ocenie w najbliższym czasie segment ten, tzw. convenience food, będzie się bardzo intensywnie rozwijał - prognozuje Dominika Rąba. - To rozwiązanie szalenie popularne wśród grupy, która ma bardzo dużą siłę nabywczą, a jednocześnie poszukuje produktów wygodnych, bezpiecznych, zdrowych i smacznych. I oczywiście nie chce poświęcać czasu na ich przygotowanie - dodaje.

Podobał się artykuł? Podziel się!

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (23 529) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 271)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH