REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Dyrektor Cedrobu: Kontrolujemy każdy etap produkcyjny

  • Autor: ŁR, portalspozywczy.pl
  • Data: 05-10-2012, 10:56
Dyrektor Cedrobu: Kontrolujemy każdy etap produkcyjny
Barbara Wojciechowska, dyrektor działu Systemów Zarządzania Jakością i Pełnomocnik Zarządu ds. Systemów Zarządzania Jakością w Cedrobie

Jako jedyni na polskim rynku mięsa drobiowego jesteśmy w stanie zagwarantować konsumentom wysoką jakość produktu według powiedzenia "od pola do stołu" - stwierdza w wywiadzie Barbara Wojciechowska, dyrektor działu Systemów Zarządzania Jakością i Pełnomocnik Zarządu ds. Systemów Zarządzania Jakością w Cedrobie.

REKLAMA
- Jak wyglądają procedury kontrolne w Cedrobie?

- Kontrolujemy każdy etap produkcyjny zgodnie z wytycznymi dobrej praktyki higienicznej i produkcyjnej oraz zasadami systemu HACCP. Jako jedyni na polskim rynku mięsa drobiowego jesteśmy w stanie zagwarantować konsumentom wysoką jakość produktu według powiedzenia "od pola do stołu", tzn. począwszy od ferm reprodukcyjnych, poprzez wylęgarnię piskląt, produkcję pasz, fermy brojlerowskie, zakłady produkcyjne aż do sprzedaży wyrobu gotowego w sklepach.

- Który etap kontroli jakości jest najtrudniejszy przy produkcji wędlin?

- Trudno powiedzieć, który jest najtrudniejszy. Każdy z etapów jest inny. Poza tym, każda wędlina przygotowywana jest według innej receptury, poddana innemu procesowi obróbki. Jesteśmy profesjonalistami, dlatego kontrola jakości nie jest dla nas zadaniem wybitnie trudnym, aczkolwiek wymaga dużo pracy. Sukces leży w dbałości o szczegóły i konsekwentnym przestrzeganiu wdrożonych standardów. Wysoką jakość produktów uzyskujemy dzięki przestrzeganiu wszystkich reżimów zapisanych w dokumentacji systemowej.

- W jaki sposób kontrolują Państwo jakość surowca na wędliny?

- Surowiec na wędliny Gobarto pozyskujemy od dostawców zewnętrznych, dlatego sam jego zakup jest dla nas bardzo ważny. Każdy surowiec jest kontrolowany przez pracowników Cedrob na podstawie szczegółowych wytycznych zapisanych w dokumentacji systemowej. Te wytyczne nie pozostawiają miejsca na żadne wątpliwości, dlatego możemy być pewni jakości mięsa, z którego powstają wędliny Gobarto. Zaopatrujemy się przede wszystkim u polskich dostawców.

KOMENTARZE: (9)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • Andrzej 27-11-2012, 22:00:
w cedrobie pracuje się jak w kołchozie ot to cała historia cedrobu
  • klient 08-10-2012, 22:24:
Ja bardzo lubię produkty CEDROB
Proponuję kupić i wypowiadać się na temat produktów
  • klan 08-10-2012, 09:54:
taka bezsensowna napinka . Mam wrazenie że kilku dyrektorów nie należacych do rodziny próbuje udowonić że istnieją i coś robią. Nie lękajcie się - zanim dorosną dzieciaki pozostałych wspólników nie wywalą was.

Zobacz wszystkie komentarze (9)

REKLAMA
REKLAMA
PARTNER SERWISU
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (25 880) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 664)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH