REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Dyrektor Pini Beef: Inwestycje zapewnią nam czołową pozycję na rynku wołowiny

  • Autor: Łukasz Rawa, portalspozywczy.pl
  • Data: 12-01-2014, 18:39
Dyrektor Pini Beef: Inwestycje zapewnią nam czołową pozycję na rynku wołowiny
Artur Osiak, dyrektor generalny Pini Beef (fot. Paweł Pawłowski, zelaznastudio.pl)

Obecnie w zakładzie w Końskowoli jesteśmy w stanie ubijać 300 sztuk bydła dziennie, co niestety jest sporym ograniczeniem w stosunku do naszych planów rozwojowych. Dlatego równolegle do uruchomienia produkcji w wydzielonej części zakładu, rozpoczynamy przebudowę pozostałej jego powierzchni - mówi Artur Osiak, dyrektor generalny Pini Beef.

REKLAMA

Zakład w Końskowoli był pierwotnie zaprojektowany jako obiekt przetwórstwa zarówno wieprzowiny, jak i wołowiny. - Dzisiejsze realia biznesowe wskazują jednak, że aby osiągnąć sukces w branży mięsnej potrzebna jest specjalizacja i wysoka wydajność pracy. W ciągu najbliższych kilku miesięcy w miejscu przeznaczonym wcześniej do ubojów i rozbioru wieprzowego, oraz produkcji wędlin, powstanie nowa linia ubojowa o zdolności 100 sztuk bydła na godzinę - zapowiada Artur Osiak. - W tej części zakładu powstanie też tunel szokowego chłodzenia półtusz i wychładzalnia o pojemności 380 ton dziennie, oraz linia rozbioru i próżniowego konfekcjonowania mięsa o pojemności 200 ton. Będą się tu mieścić również: oddział pakowania mięsa w kartony i przelotowy tunel zamrażalniczy mięsa w kartonach o zdolności zamrażalniczej 80 ton dziennie - dodaje.

W zakładzie powstaną także: magazyn mięsa mrożonego o pojemności 600 ton, magazyn mięsa chłodzonego o pojemności 400 ton, oraz magazyn ekspedycji mięsa. - Obecnie działająca część ubojowa zostanie przebudowana na oddział obróbki żołądków i ośrodków. W zakładzie powstaną też: nowoczesna ciepłowania, nowa instalacja chłodnicza a magazyn żywca zostanie przebudowany - tłumaczy dyrektor Pini Beef. - W dalszych planach mamy budowę biogazowni - zaznacza.

Po zakończeniu przebudowy zakładu wzrośnie zatrudnienie w firmie - z obecnych ok. 70 do 400 pracowników. - Jesteśmy przekonani, że nasze inwestycje, których wartość szacujemy na ok. 50 mln zł, zapewnią nam czołową pozycję wśród polskich producentów wołowiny. Jednocześnie liczymy, że umożliwią nam one współpracę z europejskimi sieciami handlowymi i największymi dystrybutorami wołowiny, którzy chcą współpracować jedynie z poważnymi i niezawodnymi producentami - podkreśla Osiak. - Głównym rynkiem zbytu dla naszych produktów będą kraje zachodniej i południowej Europy, gdzie spożycie wołowiny na osobę jest nawet dziesięciokrotnie wyższe niż w Polsce - wskazuje.

KOMENTARZE: (7)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • suka 29-10-2016, 20:32:
czekamy na poświęcenie bur... tfu! agencji towarzyskiej, wszak pieniądz nie śmierdzi?
  • mag 06-04-2015, 20:44:
Tyle tylko że ludzie pracują na uboju od 10-13 godzin i wiecej
  • NZ 04-02-2014, 16:50:
Z takim dyrektorem generalnym i dobrym kapitałem inwestycyjnym zdecydowanie gwarantowany sukces firmy.


Zobacz wszystkie komentarze (7)

REKLAMA
REKLAMA
PARTNER SERWISU
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (21 484) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 663)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH