Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Dyrektor Pini Polonia: Cały czas zwiększamy dzienną produkcję

  • Autor: Łukasz Rawa, portalspozywczy.pl
  • Data: 28-10-2015, 12:48
Dyrektor Pini Polonia: Cały czas zwiększamy dzienną produkcję
Halina Osińska, dyrektor generalna Pini Polonia (fot. PTWP)

Jak każda nowa inwestycja czy przedsięwzięcie, wstępna faza działalności nowego zakładu wymaga różnego rodzaju zabiegów organizacyjnych, dostosowania linii, ewentualnych korekt dostosowawczych do prawidłowego zgrania wszystkich elementów tworzących potężne linie produkcyjne. Działanie tego typu są czasochłonne. Niemniej, cały czas zwiększamy dzienną produkcję w celu osiągnięcia zakładanej mocy produkcyjnej - zaznacza w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Halina Osińska, dyrektor generalna Pini Polonia.

- Minęło kilka  miesięcy od uruchomienia trzeciego zakładu w Kutnie -  Pini Polska. Jak ocenia Pani tę wstępną fazę działalności zakładu produkcyjnego?

- Przede wszystkim należy zwrócić uwagę, że mamy do czynienia z bardzo dużym zakładem, wyposażonym w najnowocześniejsze linie produkcyjne, przystosowane do produkcji ponad 400 ton produktów wędliniarskich dziennie. Dojście do pełnego wykorzystania mocy musi oczywiście zająć trochę czasu. Jak każda nowa inwestycja czy przedsięwzięcie, wstępna faza działalności nowego zakładu wymaga różnego rodzaju zabiegów organizacyjnych, dostosowania linii, ewentualnych korekt dostosowawczych do prawidłowego zgrania wszystkich elementów tworzących potężne linie produkcyjne. Działanie tego typu są czasochłonne. Niemniej, cały czas zwiększamy dzienną produkcję w celu osiągnięcia zakładanej mocy produkcyjnej. W tej chwili osiągamy poziomy zgodne z założonymi  w planach rozruchowych poszczególnych linii produktowych.

- Do produkcji wędlin wykorzystują Państwo wyłącznie surowiec pochodzący ze spółek Pini?

- Tak, korzystamy wyłącznie z własnego surowca. Mamy linie dedykowane wyłącznie dla surowca pochodzącego od polskich hodowców, który z jednej strony posiada doskonałe walory technologiczne a z drugiej jest pozytywnie postrzegane przez konsumentów. Surowiec od polskich hodowców do nowego zakładu dostarcza Pini Polonia.

- Które kategorie wędlin są dla Pini Polska najważniejsze?

- Kluczowe są dla nas produkty typowe dla polskich upodobań, ale również szynki typu włoskiego i salami. To produkty, które nie tylko świetnie smakują, ale też dzięki wyróżniającym się opakowaniom doskonale prezentują się w ladzie chłodniczej a także dobrze plastrują się na krajalnicy. Przypomnijmy, że polski rynek od dawna czekał na prawdziwe dojrzewające włoskie salami według sprawdzonych receptur. Proponujemy je w różnych wariantach smakowych, z różnymi posypkami. W tej chwili możemy już ocenić, że odzew na nasze produkty ze strony konsumentów jest bardzo pozytywny. 

- Rozpoczęli Państwo również dwie serie produktowe, w tym produkcję parówek…

- Zdecydowaliśmy, że aby nasze wysokiej jakości produkty były produkowane w dwóch seriach – wysokiego brandu i w linii produktowej familijnej. Chcemy dotrzeć do wszystkich konsumentów, według ich upodobań i zwyczajów zakupowych.

PARTNERZY SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (26 487) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 267)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 662)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH