Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

Dyrektor Uniscale: Optymalizacja jest możliwa na każdym szczeblu produkcji

  • Autor: Roman Wieczorkiewicz, portalspożywczy.pl
  • Data: 29-08-2011, 13:40
Dyrektor Uniscale: Optymalizacja jest możliwa na każdym szczeblu produkcji
Winicjusz Wojciechowski, dyrektor sprzedaży w firmie Uniscale

Opierając się na dwudziestoletnim doświadczeniu naszej firmy w doradztwie oraz dostarczeniu rozwiązań dla przemysłu mięsnego, z całą pewnością mogę stwierdzić, że praktycznie na każdym szczeblu produkcji możliwe jest zwiększenie efektywności przy jednoczesnym podwyższeniu jakości - powiedział serwisowi portalspożywczy.pl Winicjusz Wojciechowski, dyrektor sprzedaży w firmie Uniscale.

Myśląc o optymalizacji produkcji należy pamiętać o wszystkich jej elementach począwszy od najbardziej podstawowych. Tak też w przypadku przemysłu mięsnego, najbardziej podstawowym narzedziem jest nóż. Nasi Klienci zależnie od zapotrzebowania oraz budżetu, którym dysponują, mają do wyboru szeroką gamę noży począwszy od solidnych noży Inoxxi Budget, spełniających wszystkie niezbędne normy bezpieczeństwa i higieny pracy przy jednoczesnej gwarancji najniższej ceny w tym segmencie rynku, po noże marki Victorinox, które w połączeniu z profesjonalnym sposobem ostrzenia zwiększają wydajność noża nawet o 50 proc. w porównaniu do innych marek. Przechodząc do bardziej zaawansowanych rozwiązań, zakłady mięsne mogą podwyższyć efektywność produkcji wprowadzając noże krążkowe - bardziej precyzyjne i szybsze, zastępując tradycyjny sposób ostrzenia noży profesjonalnymi ostrzałkami, czy stosując systemy znakowania i pakowania mięsa, które wpływają przede wszystkim na szybkość ale i higienę pracy, a jednocześnie pozwalają ograniczyć pomyłki wynikające ze złego znakowania.

Przez dwadzieścia lat działalności naszej firmy mieliśmy możliwość obserwowania jak rozwija się przemysł mięsny w Polsce oraz jak zmieniają się tendencje w procesie produkcji. Cieszymy się, że coraz częściej firmy zgłaszające się do nas szukają rozwiązań, które w perspektywie długofalowej wpłyną na efektywność produkcji, pozwalają zaoszczędzić czas oraz podwyższenie jakości produktów. Dawniej bardzo często zdarzało się, że jedynym kryterium doboru sprzętu była jego bieżąca cena. Choć w dalszym ciągu koszt zakupu jest bardzo istotnym kryterium wyboru, przedsiębiorczy coraz częściej wybierają sprzęt bardziej zaawansowany technologicznie biorąc pod uwagę nie tylko jego cenę, ale także inne korzyści: łatwość obsługi, koszty eksploatacyjne czy wydajność sprzętu - mówi Winicjusz Wojciechowski.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

PARTNER SERWISU

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


Oferty pracy (25 610) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 663)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

POLECAMY W SERWISACH