REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Dyrektor Virtu: Konsekwentnie dążymy do unowocześnienia zakładu

  • Autor: Łukasz Rawa, portalspozywczy.pl
  • Data: 03-08-2012, 14:38
Dyrektor Virtu: Konsekwentnie dążymy do unowocześnienia zakładu
Rafał Orski, dyrektor sprzedaży i rozwoju firmy Virtu

Jednym z kryteriów rozwoju firmy jest właściwy dobór maszyn. Ich efektywność energetyczna ma bezpośredni związek z wynikiem ekonomicznym fabryki - mówi w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Rafał Orski, dyrektor sprzedaży i rozwoju firmy Virtu.

REKLAMA

- Rozwijając linie produkcyjne przywiązuje Pan dużą wagę do efektywności energetycznej urządzeń?

- Jednym z kryteriów rozwoju firmy jest właściwy dobór maszyn. Ich efektywność energetyczna ma bezpośredni związek z wynikiem ekonomicznym fabryki. Konsekwentnie dążymy do unowocześnienia zakładu, wymieniając również pod tym względem urządzenia.

- Co można dzięku temu zyskać?

- Wprowadzenie nowych maszyn i technologii ma kluczowe znaczenie w podnoszeniu jakości produktów oraz wpływa na wynik ekonomiczny. Jeśli ma to uzasadnienie staramy się implementować rozwiązania, które umożliwiają oszczędzanie energii. Wprowadzenie nowych technologii, np. działania w kierunku ochrony środowiska stawiają przed nami wysokie wymagania. Tylko pozornie nie przekładają się one bezpośrednio na wynik ekonomiczny. Podnoszą jednak również standard i bezpieczeństwo naszego życia.

- Czy Pana zdaniem branża spożywcza jest otwarta na wdrażanie innowacji w zakresie energooszczędności?

- Branża spożywcza jak każda inna powinna mieć na uwadze efektywność energetyczną, która jest jednym z czynników rozwoju przedsiębiorstwa, stanowi o powodzeniu przedsięwzięcia i może być elementem przewagi konkurencyjnej.

KOMENTARZE: (6)

Wypowiedz się! Twoja opinia jest ważna!

  • Henio z Częstochowy 17-08-2012, 22:19:
jak sie niemcy porzygali po pierogach i naleśnikach to ok, to taka zemsta za Auschwitz ! Ale nawet Rosjanie , którzy mnie odwiedzili na wiosnę, też sie porzygali po pierogach ( nie nie nie chodzi o pierogi ruskie- tych nie zaryzykowałem) z mięsem rzygali dalej niż widzieli i ....wódki nie pili!
  • jasio 17-08-2012, 21:10:
Może trzeba sprawdzić listę firm, które zakupiły słynne konserwy ze Skandynawii...
  • Daniela 17-08-2012, 20:33:
w smaku są produkty słabe. pachną i smakuja za niczym. Dałam raz goiściom z Niemiec , to sie zaraz porzygali po tym.!

Zobacz wszystkie komentarze (6)

REKLAMA
REKLAMA
PARTNER SERWISU
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (11 924) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 664)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH