REKLAMA

Portalspozywczy.pl - portal branży spożywczej i handlu

REKLAMA

Francuska wołowina w unijnym rejestrze ChOG

  • Autor: FAMMU/FAPA
  • Data: 16-08-2011, 14:43

3 sierpnia opublikowano rozporządzenie wpisujące do rejestru chronionych oznaczeń geograficznych (ChoG) nazwę „Boeuf de Vendée" - podaje FAMMU/FAPA na podst.: Dziennika Urzędowego UE.

REKLAMA

Boeuf de Vendée to świeża wołowina i podroby produkowane we francuskim departamencie Vendée oraz w sąsiadujących regionach o podobnej charakterystyce.

Jak wyjaśnia FAMMU/FAPA - do produkcji mięsa wykorzystuje się rasy mięsne bydła czyste lub krzyżówki o ciężkiej tuszy (co najmniej 380 kg), w wieku ubojowym 30-96 miesięcy. Produkcję charakteryzuje cykl zamknięty - zwierzęta rodzą się, są chowane i tuczone w tym samym gospodarstwie. Ciężkie tusze dają mięso tłuste i kruche, bardzo pożądane przez tradycyjnych rzeźników i konsumentów.

KOMENTARZE

Artykuł nie posiada jeszcze komentarzy! Twój może być pierwszy. Wypowiedz się!

REKLAMA
REKLAMA
PARTNER SERWISU
REKLAMA

SUBSKRYBUJ PORTALSPOZYWCZY.PL

NEWSLETTER

Najważniejsze informacje portalu portalspozywczy.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku


Portal Spożywczy: dołącz do nas na Google+


Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


REKLAMA
Oferty pracy (25 614) + DODAJ OFERTĘ



Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • hrk.pl
  • monsterpolska.pl
  • jobs4sales.pl
  • przedstawiciele.pl
  • jobexplorer.pl
  • jobexpress.pl
  • infopraca.pl
  • praca.pl
  • praca.pl
Oferty przetargów (2 782 331)


Polecane oferty


Oferty nieruchomości


Polecane oferty


Nasi partnerzy

  • www.industrial.pl
  • www.nportal.pl
  • tabelaofert.pl
Oferty komunikatów (397 663)


Polecane oferty

Nasz partner

  • www.komunikaty.pl
Obiekty konferencyjne

» Wyszukiwanie zaawansowane

REKLAMA

POLECAMY W SERWISACH